Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Μανιτάκης: Τον Μάιο οι καταργήσεις οργανισμών

Πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup θα έχουν γίνει οι καταργήσεις των οργανισμών του Δημοσίου.

manitakisΜέχρι τις 13 Μαΐου, που θα συνεδριάσει το Eurogroup, θα γίνουν οι καταργήσεις των οργανισμών του Δημοσίου, είπε στη Βουλή ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, απαντώντας σε ερώτηση της Βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Εύης Χριστοφιλοπούλου.

Ο κ. Μανιτάκης είπε ότι έχουν συγχωνευτεί 197 οργανισμοί και έχουν καταργηθεί 8 φορείς, ενώ ξεκαθάρισε ότι πρώτα θα γίνουν οι καταργήσεις και μετά θα γίνουν οι συγχωνεύσεις, για τις οποίες δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα.

«Την προεργασία Πάγκαλου τη μελετάμε και επειδή δεν πρέπει να προχωρήσουμε σε ισοπεδωτικές καταργήσεις, προχωράμε συστηματικά. Η πρώτη μας προτεραιότητα είναι να εντοπίσουμε, εντός του Μαΐου, αυτούς που δεν είναι απολύτως αναγκαίοι και να καταργηθούν και μετά θα προσχωρήσουμε σε συγχωνεύσεις σε δεύτερη φάση», είπε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σημειώνεται ότι στις 13 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Eurogroup, στην οποία θα εκταμιευθεί η επόμενη δόση, και η Ελλάδα θα πρέπει να παρουσιάσει την λίστα με τους καταργούμενους φορείς.

By