Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

«Κληρώνει» για μαρίνες και περιφερειακά αεροδρόμια

Αυτή την εβδομάδα ολοκληρώνεται η παραχώρησή τους από το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Του Νίκου Φιλιππίδη

www.fosphotos.com/Alexandros Katsis
www.fosphotos.com/Alexandros Katsis

Μαρίνες και περιφερειακά αεροδρόμια, παίρνουν σειρά αυτή την εβδομάδα για την παραχώρησή τους από το ΤΑΙΠΕΔ σε ιδιώτες, με μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους να ετοιμάζονται να εκδηλώσουν το καταρχήν ενδιαφέρον τους.

Αύριο λήγει η σχετική προθεσμία για την υποβολή μη δεσμευετικών προσφορών από τους υποψηφίους για την εκμετάλλευση της μαρίνας Αλίμου μαζί με τους τουριστικούς λιμένες Υδρας, Νέας Επιδαύρου και Πόρου. Αυτή είναι η πρώτη ομάδα μαρινών που δίνεται προς αξιοποίηση, θα ακολουθήσει μέσα στο καλοκαίρι η προκήρυξη των διαγωνισμών για τις μαρίνες σε Χίο, Πύλο, Αρετσού (Καλαμαριά Θεσσαλονίκης), Λαύριο και Αργοστόλι. Θα ακολουθήσει η παραχώρηση της μαρίνας Γλυφάδας (μαζί με αυτές της Σερίφου, Πάρου, Νάξου, Άνδρου), οι μαρίνες της Κρήτης, καθώς και οι μαρίνες σε Κατάκωλο και Ζάκυνθο.

Αυτή την εβδομάδα ξεκινά και η διαγωνιστική διαδικασία για τα περιφερειακά αεροδρόμια, με μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους από Γαλλία και Γερμανία να διαγκωνίζονται για την αποκτησή τους. Η σχετική προθεσμία για την υποβολή των των πρώτων δεσμευτικών προσφορών λήγει την Παρασκευή 31 Μαίου και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν ξεχωριστές προσφορές για τις δύο ομάδες αεροδρομίων που έχουν δημιουργηθεί.

Στην μια περιλαμβάνεται το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, της Κέρκυρας, των Χανίων, της Κεφαλλονιάς, της Ζακύνθου, του Ακτίου και της Καβάλας και στην δεύτερη τα αεροδρόμια της Ρόδου, της Κω, της Σάμου, της Μυτιλήνης, της Μυκόνου, της Σαντορίνης και της Σκιάθου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By