Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μαραθώνιες συσκέψεις Γκίκα Χαρδούβελη με υπουργούς

Ο «κύκλος» των συναντήσεων αναμένεται να ολοκληρωθεί το απόγευμα

xardoubelis

Συναντήσεις με τους υπουργούς που χειρίζονται ζητήματα που βρίσκονται στο Μνημόνιο, έχει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης. Αντικείμενο τα ανοικτά μέτωπα που θα συζητηθούν με την τρόικα από την προσεχή Τρίτη, 30 τρέχοντος.

Ο υπουργός Οικονομικών θα έχει, από τις τις 11 το πρωί, διαδοχικές συσκέψεις με τους υπουργούς Ανάπτυξης Νίκο Δένδια, Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη και ο κύκλος των συναντήσεων αναμένεται να ολοκληρωθεί, το απόγευμα, με τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη. Χθες, ο κ. Χαρδούβελης είχε συνεργασία με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Στη συνάντηση των κ. Χαρδούβελη -Δένδια πρόκειται να εξετασθούν η πορεία των μεταρρυθμίσεων, το νέο ΕΣΠΑ της περιόδου 2014 -2020, καθώς επίσης και η σύσταση του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου (IfG) και η προώθηση του σχεδίου της κυβέρνησης για τη συνολική στήριξη της επιχειρηματικότητας, μεταξύ του οποίου περίαμβάνεται και η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια, η αναμόρφωση του νόμου για τις ΑΕ και του Πτωχευτικού Κώδικα.

By