Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μαραθώνιος διαπραγματεύσεων με την τρόικα

Συνεχίζονται οι επαφές, τα εργασιακά πρώτο θέμα στις διαβουλεύσεις

troika-ypoikBB

Οι συζητήσεις του κυβερνητικού επιτελείου με την τρόικα είναι συνεχείς και για σήμερα, Παρασκευή, καθώς μένουν μόνο δύο μέρες μέχρι την αποχώρηση της τριμερούς των δανειστών από την Αθήνα.

Το απόγευμα του Σαββάτου, ο υπουργός Οικονομικών , Γιάννης Στουρνάρας έχει έκτακτη συνάντηση με την επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Αναστασία Σακελλαρίου, κατά την οποία εξετάζονται ο νόμος για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών καθώς και οι εξελίξεις που αφορούν την Eurobank.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο μεγαλύτερα σημεία προβληματισμού στις επαφές με την τρόικα είναι το ζήτημα των εργασιακών (μόνιμη κατάργηση των μισθολογικών ωριμάνσεων από το 2017 και μετά, ομαδικές απολύσεις) και οι προτάσεις του ΟΟΣΑ για την ανταγωνιστικότητα.

Γύρω στις 22.30 εκτιμάται ότι θα υπάρξει και συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, ενώ αργότερα, μετά τις 23:00, θα γίνει και σύσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου ΠΕΚΑ, όπου θα απασχολήσει και το θέμα του πακέτου βοήθειας των 150 εκατ. ευρώ για τη βιομηχανία. Για τα θέματα αυτά θα χρειαστεί ενδεχομένως να υπάρξουν και νέες συσκέψεις από το πρωί του Σαββάτου με την Τρόικα.

By