Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μαρκογιαννάκης: Δεν μπορούν να συνυπολογιστούν όλες οι προτάσεις για δημοψήφισμα

«Μπορούν να αθροιστούν μόνο ταυτόσημες προτάσεις»

markogiannakhs

Νέο κύκλο πολιτικής αντιπαράθεσης έχουν προκαλέσει οι ξεχωριστές προτάσεις για δημοψήφισμα που έχουν καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, η ΔΗΜΑΡ αλλά και η Χρυσή Αυγή.

Διαφοροποιημένη γνώμη από αυτή του Προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μειμαράκη ο οποίος εκτίμησε ότι μπορεί να αθροιστούν οι προτάσεις για δημοψήφισμα, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Ωστόσο όταν ρωτήθηκε σχετικά, αρνήθηκε ότι εκφράζει διαφορετική γνώμη από τον κ. Μειμαράκη.

Συγκεκριμένα ο κ. Μαρκογιαννάκης τόνισε πως δεν μπορούν να συνυπολογιστούν διαφορετικές προτάσεις για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ΔΕΗ ακόμα και αν όλες δε συμφωνούν στο ζήτημα της πώλησης της επιχείρησης, διευκρινίζοντας πως μπορούν να αθροιστούν «μόνο προτάσεις που είναι σχεδόν ταυτόσημες».

Ο αντιπρόεδρος της βουλής επεσήμανε πως εντός της ΔΗΜΑΡ υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για το θέμα, ενώ σχολιάζοντας την πρόταση του ΚΚΕ, ανέφερε πως βρίσκεται «έξω» από τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και εκτίμησε πως δε μπορεί να σταθεί δίπλα στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

By