Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μαρκ Φρίντλαντ: Ο άντρας που κατασκευάζει τους χρυσούς φακέλους των Οσκαρ

Κοστίζουν 200 δολάρια ο ένας

1Είναι γνωστός ως ο «νονός της πρόσκλησης», καθώς τα τελευταία χρόνια δημιουργεί τους περίφημους χρυσούς φακέλους των Οσκαρ, που κρυβουν μέσα τους το όνομα του νικητή.

Η Ακαδημία Κινηματογράφου των Ηνωμένων Πολιτειών, χρησιμοποιεί τους σφραγισμένους φακέλους για τα ονόματα των νικητών από το 1941, καθώς όπως αναφέρει το mashable.com, κατά τη 13η απονομή τα ονόματα των νικητών διέρρευσαν.

Από το 2011, την αποκλειστική δημιουργία των περίφημων χρυσών φακέλων έχει αναλάβει ο Μαρκ Φριντλαντ που πέρασε 110 ώρες με την ομάδα του, για να κατασκευάσουν τα 3 σετ από φακέλους για τους νικητέ,ς κάθε μίας από τις 24 κατηγορίες των Οσκαρ.

Οι φάκελοι κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου στο χέρι και στοιχίζουν 200 δολάρια ο καθένας, καθώς χρησιμοποιείται ειδικά κατασκευασμένο χαρτί, κόλλα και ειδική βαφή για την επίστρωση. Στο εσωτερικό των φακέλων δεσπόζει το σχήμα από το αγαλματάκι των Οσκαρ, ενώ μετά το πέρας της λαμπερής βραδιάς, οι φάκελοι καταστρέφονται.
«Ευτυχώς ο φάκελος δεν θα γίνει ποτέ ψηφιακός, καθώς πρόκειται για μια συναισθηματικά φορτισμένη στιγμή που δεν μπορεί να ψηφιοποιηθεί» αναφέρει ο Μαρκ.

14

By