Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μαρτυρίες για το φασιστικό φονικό στο Κερατσίνι

«Τα έπαιρνε» από τη Χρυσή Αυγή ο δράστης σύμφωνα με φίλους του

killahpΧαρτζιλίκι από τη Χρυσή Αυγή φέρεται ότι έπαιρνε ο δράστης του φονικού στο Κερατσίνι Γιώργος Ρουπακιάς σύμφωνα με μαρτυρίες γνωστών του στο Βήμα. Παρόντες στο δολοφονικό χτύπημα αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες άφησαν ανυπεράσπιστο τον 34χρονο Παύλο Φύσσα.

«Ο Γιώργος έπαιρνε μεροκάματα από την «Χρυσή Αυγή» όπως και άλλα μέλη της οικογένειάς του. Δούλευε στο κυλικείο των γραφείων του κόμματος, όπως και η γυναίκα του που δούλευε σαν καθαρίστρια αλλά και η κόρη του. Συμμετείχε σε διανομή τροφίμων της «Χρυσής Αυγής» αλλά και σε άλλες κινήσεις της τοπικής οργάνωσης και έπαιρνε λίγα χρήματα. Παλιά υποστήριζε άλλο πολιτικό κόμμα και μας έλεγε ότι πήγε στην Χρυσή Αυγή για το χαρτζιλίκι. Ισως η οικονομική εξάρτηση από την τοπική οργάνωση τον ώθησε να πάει στο σημείο της συμπλοκής», δήλωσε στο Vima.gr φίλος του 45χρονου δράστη.

Ένας συνάδελφός του μιλώντας επίσης στο Vima.gr δηλώνει πως «παλιά ήταν άλλου κόμματος αλλά πριν από περίπου δύο χρόνια άρχισε να μπλέκει με την «Χρυσή Αυγή». Όταν τον ρωτήσαμε πού οφείλεται αυτή η μεταστροφή του μας εξήγησε ότι το έκανε για να συμπληρώνει το εισόδημά του, γιατί δεν ήθελε να λείπει τίποτα από την οικογένειά του. Γι” αυτό και είχε βάλει και τους δικούς του να δουλεύουν περιστασιακά εκεί. Όπως μας δήλωνε το μόνο που τον ενδιέφερε πια ήταν μόνο η …ΑΕΚ που δήλωνε φανατικός οπαδός της και τίποτα άλλο.
Ο 45χρονος στην κατάθεσή του υποστήριξε στην αστυνομία ότι ήταν στην καφετέρια της Αμφιάλης όπου έδωσε το παρών και το μετέπειτα θύμα του. Σύμφωνα με τους ίδιους ισχυρισμούς «αμέσως μετά κατευθύνθηκε προς το αυτοκίνητό του όπου δέχθηκε επίθεση από αγνώστους και τράβηξε το μαχαίρι που είχε δίπλα από το λεβιέ του ΙΧ και αναγκάσθηκε να μαχαιρώσει τον άτυχο 45χρονο που του είχε επιτεθεί». Όμως τους ισχυρισμούς του κατέρριψε η ίδια η σύζυγός του η οποία κατέθεσε στην ΕΛ.ΑΣ ότι «την ώρα του αγώνα ήταν στο σπίτι του όταν δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστο, και αμέσως μετά κατευθύνθηκε στο σημείο όπου εκδηλώθηκε η αιματηρή συμπλοκή…».

Το σημαντικότερο ίσως στοιχείο στο οποίο συγκλίνουν αρκετοί αυτόπτες μάρτυρες είναι ότι την ώρα του φονικού ήταν μπροστά αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τα όσα επισήμως έχει δηλώσει η αστυνομία.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Mega, αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας στην Αμφιάλη, ο οποίος έχει καταθέσει στην αστυνομία, δήλωσε ότι η ομάδα ΔΙΑΣ βρισκόταν στο σημείο πριν καν αρχίσει η συμπλοκή.

Ο μάρτυρας  όπως είπε συνομίλησε με τέσσερις αστυνομικούς, οι οποίοι μετά το τέλος του επεισοδίου τού ζήτησαν να προσέλθει να καταθέσει στην αστυνομία ότι εκείνοι ήταν μόνο τέσσερις και οι ακροδεξιοί 30.

Όπως είπε, ο ίδιος και η γυναίκα του βρίσκονταν στο σημείο πριν από την συμπλοκή και παρακολούθησαν τα γεγονότα. Σύμφωνα με τον μάρτυρα, η σύζυγός του μίλησε με τον Παύλο Φύσσα πριν από τη συμπλοκή, κι ενώ η ομάδα των 30 ακροδεξιών βρίσκονταν συγκεντρωμένοι κοντά.

Η γυναίκα ρώτησε τον 34χρονο εάν η ένταση υπάρχει για τον αγώνα του Ολυμπιακού και ο Παύλος Φύσσας τής απάντησε: «Όχι, κυρία, είναι από τη Χρυσή Αυγή».

Ο μάρτυρας είπε πως στη συνέχεια, παρουσία της αστυνομίας, ένας φίλος του Παύλου Φύσσα «έφαγε πολύ ξύλο», αλλά κατάφερε να διαφύγει και ο 34χρονος έλεγε στους άλλους από την παρέα να φύγουν. Όταν έγινε η επίθεση εναντίον του, «είχε μείνει μόνος του» δήλωσε ο  ίδιος και τόνισε ότι τα 30 άτομα με τις μαύρες μπλούζες «λειτουργούσαν σαν να μην υπήρχε καθόλου αστυνομία εκεί».

Άλλοι μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν την κοπέλα του νεαρού να φωνάζει στους αστυνομικούς «αυτός είναι, πιάστε τον» δείχνοντας τον δράστη ο οποίος προσπαθούσε να μπει στο αυτοκίνητο για να εξαφανιστεί.

Αυτόπτες μάρτυρες έλεγαν πως οι φίλοι του θύματος προσπαθούσαν να σταματήσουν ταξί για να τον μεταφέρουν πιο γρήγορα σε νοσοκομείο αλλά κανείς δεν προσφέρθηκε.

 

Ο πατέρας του 34χρονου υποστήριξε ότι «έβλεπαν τη μπάλα ο γιος μου με άλλα δύο άτομα. Κάποιος από την παρέα είπε κάτι για τους χρυσαυγίτες και κάποιος πήγε και τους ειδοποίησε. Οι αστυνομικοί ήταν εδώ, φύγανε και ξαφνικά τον κυνήγησαν. Ο γιος μου ήταν εδώ και τον κυνήγησαν εδώ». «Ο γιος μου μπήκε μπροστά, έδιωξε τα παιδιά και ένας έρχεται με το αμάξι ανάποδα βγαίνει και τον καρφώνει στην καρδιά. Ο γιατρός μου είπε ότι είναι επαγγελματικό χτύπημα», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Φύσσας.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Χρήστος Παρθένης μιλώντας στο Mega το πρωί της Πέμπτης επανέλαβε την επίσημη εκδοχή, σύμφωνα με την οποία οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο ενώ ο 34χρονος είχε ήδη τραυματιστεί θανάσιμα από το δράστη.

Ερωτηθείς για τις μαρτυρίες που αναφέρουν ότι η ομάδα ΔΙΑΣ ήταν εκεί από την πρώτη στιγμή, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας απάντησε ότι μπορεί να λέγονται διαφορετικά πράγματα από ανθρώπους που είτε δεν βρίσκονταν στο σημείο της συμπλοκής, είτε στα πλαίσια ψυχολογικής φόρτισης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By