Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Μαυραγάνης: Η Ελλάδα δεν θα γίνει ποτέ μπανανία

Ο υφυπουργός Οικονομικών μιλώντας σε επιτροπή της Βουλής σημείωσε πως θα ήταν ιδανικός ο στόχος να καταργηθούν οι offshore εταιρείες.

fosphotos.com | Menelaos Myrillas
fosphotos.com | Menelaos Myrillas

Υπέρ της κατάργησης των offshore εταιρειών τάχθηκε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για την κύρωση της σύμβασης του ΟΟΣΑ και του Συμβουλίου της Ευρώπης για ανταλλαγή φορολογικών πληροφοριών και διοικητική συνδρομή.

«Θα ήταν ιδανικός στόχος η κατάργηση των offshore εταιρειών. Το έθεσαν οι G20 και είναι αντικείμενο συζήτησης στην επόμενη συνάντηση της Ε.Ε., αλλά μέχρι να φτάσουμε μέχρι εκεί πρέπει να κάνουμε αυτές τις ενέργειες», όπως είναι η υπογραφή της σύμβασης, τόνισε ο Γ. Μαυραγάνης

Απαντώντας στην αντιπολίτευση που έκανε λόγο για χώρα – μπανανία, ο υφυπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι «μπανανία η Ελλάδα δεν θα γίνει ποτέ. Η κυβέρνηση προσπαθεί και επιτυγχάνει να προχωρήσει η Ελλάδα μέσα στη δυτική κοινωνία και να καταστεί μοντέλο ανάπτυξης από εδώ και πέρα και να την βλέπουν οι εταίροι με σεβασμό».

Η σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης και του ΟΟΣΑ μεταξύ άλλων προβλέπει:

  • ανταλλαγή φορολογικών στοιχείων και πληροφοριών μετά από αίτηση αυτόματη και αυθόρμητη
  • διενέργεια ταυτόχρονων φορολογικών ελέγχων
  • συνδρομή στην είσπραξη φορολογικών εσόδων
  • επίδοση εγγράφων

Την σύμβαση έχουν υπογράψει 45 χώρες, εκ των οποίων οι 19 είναι μέλη της Ε.Ε.

By