Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μαυραγάνης: Σύντομα αποτελέσματα για τη λίστα Λαγκαρντ

mavraganis

Σύντομα αποτελέσματα από την έρευνα για την λίστα Λαγκάρντ προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο Υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης. Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Παναγιώτη Λαφαζάνη ο κ. Μαυραγάνης δήλωσε «Ο έλεγχος έχει ξεκινήσει κατόπιν και εισαγγελικής παραγγελίας και έχουν ήδη ταυτοποιηθεί φορολογικά 1.681 φυσικά πρόσωπα και 40 νομικά από σύνολο 2.062 καταγραφών. Επόμενο βήμα είναι το άνοιγμα των λογαριασμών και η σύγκριση των ποσών με τα δηλωθέντα εισοδήματα»

Επιπλέον ο υφυπουργός έκανε λόγο  για 49 ειδοποιητήρια που έχουν σταλεί προς εκείνους που εμφανίζονται σε λογαριασμούς από 3 έως 550 εκατομμύρια δολάρια λέγοντας ότι οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι, στο πλαίσιο της εισαγγελικής παραγγελίας, καλούνται προκειμένου να παράσχουν εξηγήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Παραδέχθηκε ακόμη πως υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού στους φοροελεγκτικούς μηχανισμούς, σημείωσε όμως ότι θα καλυφθούν με προσλήψεις και εσωτερικές μετακινήσεις που είναι σε φάση εκτέλεσης.[space size=»30″]

 

By