Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μαχαίρας: Η συζήτηση για τον Πρόεδρο θα πρέπει να γίνει στον κατάλληλο χρόνο

«Δεν πρέπει να μετατρέψουμε το δημόσιο διάλογο σε μια διαρκή προεκλογική περίοδο»

xristos maxairas

Τη θέση της ΔΗΜΑΡ πως η συζήτηση περί προεδρολογίας είναι άκαιρη επανέλαβε με σημερινές του δηλώσεις στο ΒΗΜΑ fm, ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Χρήστος Μαχαίρας και διαμήνυσε πως «δεν πρέπει να μετατρέψουμε το δημόσιο διάλογο σε μια διαρκή προεκλογική περίοδο, λες και δεν έχουμε άλλα πράγματα να συζητήσουμε, παρά μονάχα το μείζον».

Σχολιάζοντας τη σχετική συζήτηση που έχει φουντώσει ο κ. Μαχαίρας ανέφερε χαρακτηριστικά:

«“Eχουμε ανοίξει εδώ μία ιστορία άκαιρα – ο δημόσιος χώρος εννοώ – και λέμε (στη ΔΗΜΑΡ) κρατώντας πρώτα το θεσμικό στοιχείο ότι θα κάνουμε τη συζήτηση στον κατάλληλο χρόνο. Δεν μπορεί να είναι αυτός νωρίτερα – διότι ακούω και άλλα να λέγονται, αλλά δεν έχουν σχέση με το Σύνταγμα – από το τέλος Ιανουαρίου. Και πώς θα την κάνουμε τη συζήτηση; Λέμε ότι ο Πρόεδρος δεν είναι διακοσμητικό πρόσωπο και η διαδικασία εκλογής του δεν είναι διαδικαστικού χαρακτήρα. Εκπέμπει σαφέστατα και η εκλογή του πολιτικά μηνύματα και δεν μπορεί παρά να γίνει σε συνάρτηση με το πολιτικό κλίμα και τις συνθήκες που θα επικρατούν σε έξι μήνες» και πρόσθεσε καταλήγοντας:

» Η προεδρική εκλογή είναι ένα σοβαρότερο θέμα, αλλά οι επισπεύδοντες ποιοι είναι; Έχουν κρυφτεί πίσω από την υπόθεση της ονοματολογίας, για να κρύψουν την πραγματική τους πρόθεση…».

By