Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Βγήκαν πάλι τα μαχαίρια στη Μανωλάδα

17 εργάτες στις φράουλες ζήτησαν δεδουλευμένα 3.700 ευρώ και ο μεσάζοντας από το Μπαγκλαντές τους μαχαίρωσε – Τι είπε στο thepaper.gr ένας μετανάστης

protest #manolada 02
fosphotos.com | Philippos Messinis

Νέο αιματηρό επεισόδιο στη Μανωλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες από την περιοχή, μαχαιρώθηκαν δύο μετανάστες από το Μπαγκλαντές που δούλευαν ως εργάτες σε φράουλες της Μανωλάδας. Ο ένας φέρει βαρύ τραύμα στην πλάτη και στο πόδι, ο δεύτερος είναι τραυματισμένος ελαφρύτερα στο μηρό, από μαχαίρι. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης ο πρώτος τραυματίας μεταφέρθηκε από τη Μανωλάδα στη Βάρδα με ασθενοφόρο και από εκεί σε νοσοκομείο της Πάτρας.

Το thepaper.gr επικοινώνησε με έναν εκ των μετναστών που βρίσκονταν στο αστυνομκό τμήμα Μανωλάδας.

Όπως μας είπε, το επεισόδιο συνέβη όταν πήγαν να ζητήσουν από τον ομοεθνή τους ονόματι Νασίς, δεδουλευμένα μεροκάματα 1,5 και 2 μηνών που ανέρχονταν στα 3.700 ευρώ συνολικά.

Υποστήριξε ότι δράστης της επίθεσης ήταν ο ίδιος ο Νασίς, ο οποίος λειτουργεί ως μεσάζων μεταξύ των μεταναστών και των δύο ελλήνων γαιοκτημόνων. «Ο Νασίς κάνει κουμάντο, αυτός έφαγε τα λεφτά» υποστήριξε ο συνομιλητής μας.

Ένας κύριος, που συστήθηκε ως διευθυντής του τοπικού αστυνομικού τμήματος, ζήτησε να μάθει με ποιόν συνομιλεί ο μετανάστης και πήρε το τηλέφωνο.

Όταν του είπα ότι είμαι δημοσιογράφος και τον ρώτησα αν ευσταθούν οι καταγγελίες του μπαγκλαντεσιανού εργάτη, μου απάντησε: «Από το αφεντικό πλήρώθηκαν, μεταξύ τους είχαν το επεισόδιο». Απέφυγε δε να δώσει πληροφορίες για τους τραυματίες.

 

By