Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μαύρη τρύπα 100 εκατ. ευρώ στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ

pasok grafeia

Δαπάνες χωρίς νόμιμα παραστατικά εντόπισαν οι ελεγκτές – 53 εκατομμύρια ευρώ σε ένα χρόνο για… ταξιδιωτικά εισιτήρια, επί Παπανδρέου.

by Tolis
by Tolis

Πόλεμος έχει ξεσπάσει στο ΠΑΣΟΚ μετά τα δημοσιεύματα ότι το πόρισμα που συνέταξαν ελεγκτικές εταιρείες ύστερα από αίτημα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, και αποκαλύπτει η «Εφημερίδα των Συντακτών», τα κυριότερα ελλείμματα παρουσιάζονται την περίοδο 2004-2010, όπου την ηγεσία του κόμματος είχε ο Γιώργος Παπανδρέου, με το συνολικό ποσό της «μαύρης τρύπας» να υπολογίζεται πλέον στα 100 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αυτά, οι ελεγκτές είδαν ότι για καμία από τις δαπάνες αυτές δεν υπάρχουν νόμιμα παραστατικά, καθώς όλες οι υπογραφές έμπαιναν σε ανεπίσημα έγγραφα. Ένα από τα εντυπωσιακότερα στοιχεία που βρήκαν οι ορκωτοί λογιστές που έλεγξαν τα αρχεία του ΠΑΣΟΚ είναι τα 45.000 ταξιδιωτικά εισιτήρια που εκδόθηκαν από συγκεκριμένο γραφείο μέσα σε ένα χρόνο, συνολικού ποσού άνω των 53 εκατομμυρίων ευρώ.

Σε ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι δεν έχει υποβληθεί ακόμη πόρισμα από τις έξι μεγαλύτερες ελεγκτικές εταιρίες που λειτουργούν στην Ελλάδα που ανέλαβαν το έργο του ελέγχου στο κόμμα, όπως είχε ανακοινώσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Μόλις  υποβληθεί, το πόρισμα, λέει η Ιπποκράτους «θα συζητηθεί στα καταστατικά όργανα του ΠΑΣΟΚ, που θα αποφασίσουν για τις περαιτέρω ενέργειες, με γνώμονα την ανάγκη αλλά και την υποχρέωση πλήρους διαφάνειας». Ωστόσο, προαναγγέλλει ότι τις επόμενες ημέρες  θα ενημερωθεί το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, για την τρέχουσα οικονομική κατάσταση, ενόψει και της διαδικασίας ανάδειξης των νέων δημοτικών, νομαρχιακών και περιφερειακών οργάνων. «Αναρωτιόμαστε αν και τα άλλα κόμματα θεωρούν ότι έχουν και αυτά την ανάγκη και την υποχρέωση να προβούν σε αντίστοιχες ενέργειες» καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ. Είναι προφανές ότι η Ιπποκράτους αποφεύγει να πάρει ευθέως θέση για τα όσα δημοσιοποιήθηκαν, τα οποία ωστόσο, ούτε καταδικάζει ούτε, πολύ περισσότερο, διαψεύδει.

Αντιδρώντας, ο πρώην γενικός διευθυντής του κόμματος, επί Γιώργου Παπανδρέου, Ροβέρτος Σπυρόπουλος διαψεύδει το δημοσίευμα. Ενώ συνεργάτες του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, μιλώντας στο thepaper.gr αφήνουν σαφείς αιχμές κατά της Ιπποκράτους κάνοντας λόγο για «σκοπιμότητες» που υπηρετούν οι διαρροές αυτές.

 

By