Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

«Μείναμε» με τα εφημερεύοντα

Κατέβασαν ρολά τα φαρμακεία στην Αττική και όλη τη χώρα – Αντίδραση από τον Άδωνι Γεωργιάδη

© FOSPHOTOS   Konstantinos Tsakalidis
© FOSPHOTOS Konstantinos Tsakalidis

Επιμένουν στην απεργία διαρκείας οι φαρμακοποιοί, ζητώντας την απόσυρση των διατάξεων του νομοσχεδίου που οδηγεί, όπως αναφέρουν, «στην εξόντωση το φαρμακείο και τη φαρμακευτική περίθαλψη, με απώτερο σκοπό τα φάρμακα να πωλούνται από τα σούπερ μάρκετ» και καλούν τον πρωθυπουργό «να επαναφέρει στην τάξη τους υπουργούς του».

Την απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου για κλείσιμο των φαρμακείων ακολουθεί και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, όπως αποφάσισε την Τετάρτη σε έκτακτη γενική συνέλευση, και έτσι από σήμερα λειτουργούν μόνο τα διημερεύοντα και τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία σε όλη τη χώρα.

farmakeia622_240314

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), Κυριάκος Θεοδοσιάδης, δήλωσε ότι τα φαρμακεία θα συνεχίσουν να είναι κλειστά μέχρι και την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου και αμέσως μετά οι φαρμακοποιοί θα εκτιμήσουν τα δεδομένα και θα επανακαθορίσουν τη στάση τους. Επιπλέον προγραμματίζουν συγκέντρωση έξω από τη Βουλή την ημέρα συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου.

Υπερβολική χαρακτήρισε την αντίδραση των φαρμακοποιών ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, καλώντας τους να την ξανασκεφτούν, ενώ ξεκαθάρισε ότι το θέμα των φαρμακοποιών και της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, βαρύνει αποκλειστικά το υπουργείο Υγείας.

By