Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης προανήγγειλε ο Γιακουμάτος

«Θα μειώσουμε το πετρέλαιο θέρμανσης είτε θέλει η τρόικα είτε δεν θέλει»

giakoumatos

Την πρόθεση της κυβέρνησης να μειώσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης αλλά και να προχωρήσει και σε άλλα ανακουφιστικά μέτρα, ανεξάρτητα από της απαιτήσεις της Τρόικας, διαμήνυσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega ανέφερε «πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει μονομερώς, το φθινόπωρο, σε αλλαγές προκειμένου να ανακουφιστούν οι πολίτες αφού υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της προς την τρόικα για τα προαπαιτούμενα».

«Ερχόμενοι εδώ στις 10-15 Σεπτεμβρίου θα τελειώσουμε δεν υπάρχει άλλη δόση πλέον. Παίρνουμε 1,2 δισεκατομμύριο από τη δόση και 2,3 δισεκατομμύρια που είναι από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Δηλαδή 3,5 δισ. είναι αυτό το νταραβέρι με την τρόικα. Με το καλό να τελειώσει και να πάει στο καλό», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γιακουμάτος.

Μάλιστα όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά  «η ελληνική κυβέρνηση, είτε θέλει η τρόικα είτε δεν θέλει: 1ον θα μειώσει τους συντελεστές τους φορολογικούς, 2ον θα κάνει τις 100 δόσεις και 3ον αυτό τον καταραμένο φόρο πετρελαίου να σταματήσει, να μπορεί πράγματι το νοικοκυριό να ζεσταθεί και να μην έχουμε την απώλεια περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ εσόδων. Αυτά θα τα κάνουμε».

By