Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μείωση 89 εκατ. ευρώ στα έσοδα του ΙΚΑ

Σε σχέση με τον αντίστοιχο Ιούνιο του προηγούμενου χρόνου

ikaAΜειώθηκαν, σε σχέση με τον αντίστοιχο Ιούνιο του προηγούμενου χρόνου, τα τα έσοδα του ΙΚΑ. Σύμφωνα με τα στοιχεία τα έσοδα του  Ιουλίου, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012, σημείωσαν μείωση που αγγίζει τα 89 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, τα έσοδα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από καθυστερούμενες οφειλές προηγούμενων ετών,  σε μηναία βάση, ανήλθαν τον Ιούλιο του 2013 στο ποσό των 92.662.187,88 ευρώ, παρουσιάζοντας  αύξηση 20,80% σε σχέση με τα αντίστοιχα έσοδα του Ιουλίου 2012. «Η διαπιστωθείσα αυτή αύξηση στην καταβολή ληξιπρόθεσμων οφειλών είναι  ενθαρρυντική για την περαιτέρω πορεία των εσόδων του Ιδρύματος», σχολιάζει το Ταμείο.

Σημειώνεται ότι τα στοιχεία αυτά δεν ικανοποιούν τους στόχους, ενώ όπως είχε αποκαλύψει χθες το ThePaper, από τους 96 φορείς του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας πρόκειται και δια της μεθόδου των συγχωνεύσεων, να παραμείνουν μόλις 4 και το αυτό σχεδιάζεται να συμβεί και με τα Επικουρικά ταμεία που σήμερα «κρέμονται» από κάτω τους.

Η πληροφορία που ήδη προκαλεί το πρώτο σοκ στην αγορά προέρχεται από έγκυρους κυβερνητικούς κύκλους και επί της ουσίας αφορά το μοντέλο που ακολουθήθηκε για τις ελληνικές τράπεζες που από 18 έχουν απομείνει πλέον 4, οι λεγόμενες και συστημικές.

Ειδικότερα η πηγή αναφέρει πως οι τέσσερις ασφαλιστικοί βραχίονες που θα δημιουργηθούν θα είναι το ΙΚΑ, ο ΟΑΕΕ, το Ταμείο Επιστημόνων και ο ΟΓΑ και όπως προαναφέρθηκε κατά τον ίδιο τρόπο θα δημιουργηθούν και 4 Επικουρικά Ταμεία.

Για να συμβεί πάντως αυτό θα πρέπει να υπάρξει τροποποίηση του «νόμου Λοβέρδου» ενώ σημειώνεται πως από την συγχώνευση υπολογίζεται πως θα υπάρξουν σημαντικές οικονομίες κλίμακας. Δηλαδή ραγδαία μείωση των υπαλλήλων που απασχολούνται σήμερα στον κλάδο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By