Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μεγάλη ανταπόκριση στο debate για την προεδρία της Koμισιόν 

Το debate ήταν συμπαραγωγή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Eurovision και εκτός από τον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνων, μεταδόθηκε και μέσω διαδικτύου, από την ιστοσελίδα της 

Bnsw4ayIUAE9ZfS

Η τηλεόραση της Βουλής των Ελλήνων, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ανέδειξε για άλλη μια φορά, το ρόλο των Ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων στην καθημερινότητα των πολιτών και τον παλμό της επικαιρότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μεταδίδοντας απευθείας το debate των πέντε υποψηφίων για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, από τις Βρυξέλλες.

Η επόμενη ημέρα των ευρωεκλογών, η νέα σύνθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως διαφαίνεται μέσα από τάσεις και έρευνες, οι αστάθμητοι παράγοντες, οι συσχετισμοί και οι πιθανές συμμαχίες για την εκλογή του νέου Πρόεδρου της Κομισιόν, αναδείχθηκαν κατά τη συζήτηση στη Βουλή- Τηλεόραση, η οποία προηγήθηκε του debate.

Ο επικεφαλής του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, κ. Λεωνίδας Αντωνακόπουλος και ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Παναγιώτης Καρβούνης ήταν καλεσμένοι στην εκπομπή που προηγήθηκε του debate, των δημοσιογράφων Αλεξία Κουλούρη και Ματρώνη Δικαιάκου, και αναφέρθηκαν σε θέματα που άπτονται της διαδικασίας των Ευρωεκλογών υπογραμμίζοντας τη σημασία της συμμετοχής των πολιτών στις Ευρωεκλογές, ώστε με την ψήφο τους να δώσουν το παρόν σε μια Ευρώπη που αποφασίζει για εκείνους.

Λίγο πριν από την έναρξη του debate, μεταδόθηκαν και οι πρώτες εικόνες από τις αφίξεις των υποψηφίων, στην έδρα των Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες. Ο Ζαν- Κλωντ Γιούνκερ, από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ο Μάρτιν Σούλτς, από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, ο Γκι Βερχόφσταντ, από την ομάδα των Φιλελευθέρων Δημοκρατών, η Σκα Κέλλερ, του Κόμματος των Πρασίνων και ο Αλέξης Τσίπρας, από την Ευρωπαϊκή Αριστερά, συνομίλησαν για λίγο, πριν από την είσοδό τους στο « ημικύκλιο», – την αίθουσα όπου συνεδριάζει η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου- που είχε διαμορφωθεί κατάλληλα για τις ανάγκες της συζήτησης.

Το debate είχε διάρκεια 90’ και ήταν συμπαραγωγή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Eurovision και εκτός από τον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνων, μεταδόθηκε και μέσω διαδικτύου, από την ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων, www.hellenicparliament.gr, από όπου την παρακολούθησαν χιλιάδες πολίτες.

By