Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μεγάλη επένδυση από την ΤΕΡΝΑ στο Μαγκούδι

Συνολικό επενδυτικό σχέδιο ύψους 100 εκατ. ευρώ από την εταιρία

terna-610x400

Στην εξαγωγή του πρώτου φορτίου λευκολίθου μετά από 15 χρόνια προχώρησε η ΤΕΡΝΑ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ (TERNA MAG), εταιρεία του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η οποία υλοποιεί επενδυτικό σχέδιο 100 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα να ανακοίνωση της εταιρίας, το πλοίο με φορτίο συνολικού βάρους περίπου 2,5 χιλιάδων τόνων αναχώρησε την περασμένη εβδομάδα από το Λιμάνι Κυμασίου της Εύβοιας με προορισμό την Ιταλία και σηματοδότησε την επανέναρξη της εμπορικής λειτουργίας των μεταλλείων λευκολίθου του Μαντουδίου μετά από 15 χρόνια.

Η ΤΕΡΝΑ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ έχει ξεκινήσει εδώ και οκτώ μήνες την εξόρυξη λευκολίθου στο πλαίσιο ενός μεγάλου επενδυτικού προγράμματος συνολικού ύψους 100 εκατ. ευρώ για την αναβίωση της εξορυκτικής δραστηριότητας στο Μαντούδι, που ξεκίνησε ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ προ έξι ετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την εξαγορά της εταιρείας (ΒΙΟΜΑΓΝ), ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κατέβαλε επιπλέον ποσό άνω των 15 εκατ. ευρώ για να καλυφθούν οφειλές των προηγούμενων ιδιοκτητών προς τους εργαζόμενους της εταιρείας, τα ασφαλιστικά ταμεία, την εφορία, τους προμηθευτές και τις τράπεζες.

Ήδη, στις εγκαταστάσεις της ΤΕΡΝΑ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ απασχολούνται 100 εργαζόμενοι, ενώ σε βάθος τριετίας θα δημιουργηθούν περισσότερες από 400 θέσεις εργασίας.

Σε πρώτη φάση, στόχος της ΤΕΡΝΑ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ είναι η εξόρυξη σε ετήσια βάση περίπου 170.000 τόνων λευκολίθου, ώστε σε τρία χρόνια η ετήσια παραγωγή να ανέρχεται σε 450.000 τόνους. Ο λευκόλιθος είναι ορυκτό και τα προϊόντα του χρησιμοποιούνται ευρέως μεταξύ άλλων στη φαρμακοβιομηχανία, σε περιβαλλοντικές εφαρμογές, στη γεωργία και στην κατασκευή πυρίμαχων προϊόντων, ηλεκτροδίων, πλαστικών, δερμάτων και καλωδίων. Το μετάλλευμα της ΤΕΡΝΑ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ είναι εξαιρετικής ποιότητας με υψηλή ζήτηση από το εξωτερικό.

Η επένδυση του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στο Μαντούδι Εύβοιας είναι μία από τις μεγαλύτερες παραγωγικές επενδύσεις με αμιγώς εξαγωγικό χαρακτήρα που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτήν την περίοδο στην Ελλάδα, με προφανή οφέλη όχι μόνο για την τοπική αλλά και για την εθνική οικονομία και την ενίσχυση της απασχόλησης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By