Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Επιτήδειοι πουλούσαν το ειδικό σήμα ΦΠΑ, έναντι 50 ευρώ

Σύμφωνα με καταγγελίες επιχειρηματιών στο Σύλλογο Καταστηματαρχών Εστίασης Μαγνησίας

fpa-simaAΤην εμφάνιση τους έχουν κάνει ήδη οι επιτήδειοι που επιχειρούν να ξεγελάσουν καταστηματάρχες, πουλώντας τους το ειδικό σήμα για το μειωμένο ΦΠΑ, έναντι 50 ευρώ.

Ήδη οι πρώτες καταγγελίες έφθασαν στο Σύλλογο Καταστηματαρχών Εστίασης Μαγνησίας, που προειδοποιεί τα μέλη του να μην πειστούν από τους επιτήδειους, αφού μάλιστα το συγκεκριμένο σήμα διανέμεται δωρεάν.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Διασκέδασης Μαγνησίας αναφέρει τα εξής: «Μετά από καταγγελίες συναδέλφων μάθαμε ότι εμφανίστηκαν επιτήδειοι και ζητούν 50 ευρώ για το σήμα που θα έχουν οι επιχειρήσεις που θα μειώσουν τον ΦΠΑ. Ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι τη διάθεση του σήματος για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων στο πρόγραμμα μείωσης του ΦΠΑ την έχει αποκλειστικά για τη Μαγνησία ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης & Διασκέδασης Ν. Μαγνησίας, μέλος της ΠΟΕΣΕ, και είναι δωρεάν».

Διερευνητική ήταν η χθεσινή πρώτη ημέρα προμήθειας του ειδικού σήματος μείωσης του ΦΠΑ, από τους επιχειρηματίες εστίασης και διασκέδασης στον Βόλο. Η κίνηση για την προμήθειά του ήταν ιδιαίτερα υποτονική και μάλιστα, μέχρι τη 1 το μεσημέρι μόνο τέσσερις επιχειρηματίες προσήλθαν να παραλάβουν το σήμα, εκτιμάται, ωστόσο, ότι το ποσοστό θα αυξηθεί εν όψει Δεκαπενταύγουστου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Διασκέδασης Μαγνησίας, Απόστολος Αθανασός, δήλωσε ότι περισσότερα από 60 άτομα ζήτησαν να ενημερωθούν. Ο ίδιος εκτίμησε ότι το ποσοστό παραλαβής του σήματος -που δεν είναι υποχρεωτικό- θα αυξηθεί σημαντικά μέσα στο επόμενο δεκαήμερο και εν όψει Δεκαπενταύγουστου και τουλάχιστον τα μισά από τα 1.600 μέλη του συλλόγου θα προμηθευτούν το ειδικό σήμα.

Σε αυτούς, ωστόσο, όπως είπε, δεν θα συμπεριλαμβάνονται, κατά πάσα πιθανότητα, τα καταστήματα που λειτουργούν μόνο την καλοκαιρινή περίοδο. Οι επιχειρηματίες που θα προμηθευτούν το σήμα υποχρεούνται να έχουν στους τιμοκαταλόγους τους και τις δύο τιμές -πριν και μετά τη μείωση του ΦΠΑ-, ενώ η ελάχιστη μείωση που μπορούν να κάνουν είναι 5% επί του 75% των ειδών.

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By