Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Μειώθηκαν οι μετακλητοί υπάλληλοι

Η μεγαλύτερη μείωση έγινε στους ΟΤΑ.

manitakisΚατά 34 μειώθηκαν οι μετακλητοί υπάλληλοι, σύμφωνα με στοιχεία του Αντώνη Μανιτάκη για τον Μάρτιο του 2013, που απέστειλε στη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ο αριθμός των μετακλητών ανήλθε σε 1.254 τον Νοέμβριο του 2012, ο αριθμός έφτασε τους 1.220 το Μάρτιο του 2013. Τα στοιχεία αφορούν απογεγραμμένους υπαλλήλους που έχουν διοριστεί ή προσληφθεί σε θέση μετακλητού υπαλλήλου και όχι δημοσίους υπαλλήλους που υπηρετούν με μετακίνηση, απόσπαση, διάθεση ή παράλληλη άσκηση καθηκόντων σε θέση μετακλητού υπαλλήλου.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που απέστειλε στη Βουλή ο κ. Μανιτάκης η μεγαλύτερη μείωση μετακλητών έγινε στους ΟΤΑ (από 566 μετακλητούς τον Νοέμβριο του 2012, οι μετακλητοί τον Μάρτιο του 2013 μειώθηκαν στους 427). Μειώσεις, έγιναν στις Ανεξάρτητες Αρχές, στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και στο υπουργείο Ανάπτυξης. Αντίθετα ολιγάριθμη αύξηση των μετακλητών προκύπτει για τη Βουλή, τους «Κυβερνητικούς και Πολιτειακούς Φορείς», τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας-Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης, και τα υπουργεία Ανάπτυξης, Δημόσιας Τάξης, Δικαιοσύνης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εξωτερικών, Εσωτερικών, Ναυτιλίας και Αιγαίου, Οικονομικών, Παιδείας, Περιβάλλοντος, Τουρισμού και Αιγαίου. Τον ίδιο αριθμό υπαλλήλων είχαν το Νοέμβριο του 2012 και το Μάρτιο του 2013, τα υπουργεία Άμυνας, Εργασίας, Μακεδονίας και Θράκης.

 

By