Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μεντβέντεφ: Η Μόσχα μπορεί να ελαχιστοποιήσει την επίδραση νέων κυρώσεων

Ο Ρώσος πρωθυπουργός  δήλωσε  πως οι τομείς που μπορεί να πληγούν από τις κυρώσεις, όπως αυτός της άμυνας ή των προϊόντων εξοπλισμού, θα λάβουν από την κυβέρνηση «την απαραίτητη στήριξη»

ukraine172way

Η Ρωσία είναι σε θέση να ελαχιστοποιήσει την επίδραση οποιωνδήποτε κυρώσεων επιβληθούν ως αποτέλεσμα της κρίσης στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Ο Μεντβέντεφ δήλωσε επίσης μιλώντας στο κοινοβούλιο πως η Ρωσία θα επιμείνει στη δίκαιη πρόσβαση στις ξένες αγορές για τις ενεργειακές εξαγωγές της και θα προσφύγει, αν αυτό καταστεί απαραίτητο, στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου ή θα ζητήσει τη διαιτησία του.

«Είναι ένας αδιέξοδος δρόμος, αλλά αν ορισμένοι από τους δυτικούς εταίρους μας αποφασίσουν εντούτοις να τον πάρουν, δεν θα έχουμε άλλη επιλογή παρά να το αντιμετωπίσουμε με τις δικές μας δυνάμεις. Και θα κερδίσουμε», δήλωσε ο Μεντβέντεφ κατά την ομιλία του στη Δούμα.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ακόμη πως οι τομείς που μπορεί να πληγούν από τις κυρώσεις, όπως αυτός της άμυνας ή των προϊόντων εξοπλισμού, θα λάβουν από την κυβέρνηση «την απαραίτητη στήριξη».

By