Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Μεξικό: Η πρώτη κυρία πουλάει τον «Λευκό της Οίκο»

 Κοστολογείται στα 7 εκατ. δολάρια και είναι στο όνομα κατασκευαστικής που αναλαμβάνει δημόσια έργα

mexico vila

Η πρώτη κυρία του Μεξικό Ανχέλικα Ριβέρα δήλωσε δημόσια ότι είναι έτοιμη να πουλήσει το μερίδιο της από την πολυτελή βίλα των 7 εκατ. δολάρια που διαθέτει και ονομάστηκε άτυπα «Λευκός Οίκος», μετά το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στην χώρα για τον τρόπο με τον οποίο η πρώην πρωταγωνίστρια τηλεοπτικών σειρών, την απέκτησε.

Τη στιγμή που ο λαός του Μεξικό κατέκλυζε τους δρόμους επαναστατώντας για τη μαζική δολοφονία 43 φοιτητών από μέλη της αστυνομίας, η διάσημη πρώην ηθοποιός και σύζυγος του προέδρου της χώρας, Ενρίκε Πένια Νιέτο, πόζαρε για το περιοδικό ¡Hola!, επιδεικνύοντας τον πλούτο στον οποίο ζει.

Μετά το δημοσίευμα βέβαια και έπειτα από έρευνα του δικτύου Aristegui Noticias αποκαλύφθηκε πως τα έγγραφα της κατοικίας στο Λόμας ντε Τσαπουλτεπέκ δεν φέρουν το όνομα της ηθοποιού, ούτε του συζύγου της. Αντιθέτως, φέρεται να ανήκει σε μία κατασκευαστική εταιρία, η οποία υπογράφει συμβόλαια για δημόσια έργα με την κυβέρνηση. Μάλιστα, ένα από αυτά αφορούσε στην αναβάθμιση σιδηροδρομικών γραμμών του κράτους και άγγιζε τα 4 δισ. δολάρια.


Λίγες ημέρες μετά και ενώ το σκάνδαλο συνεχίζει να απασχολεί την κοινή γνώμη, η πρώτη κυρία του Μεξικό σε βίντεο ζήτησε δημόσια συγγνώμη από το λαό και ανακοίνωσε πως πρόκειται να θέσει προς πώληση την κατοικία.

«Δεν έχω τίποτα να κρύψω. Αποφάσισα να πουλήσω το μερίδιό μου», τονίζει η δημοφιλής πρωταγωνίστρια τηλεοπτικών σειρών και συμπλήρωσε ότι δεν επιθυμεί η βίλα να οδηγήσει σε ερωτήματα για την ακεραιότητα της ίδιας και της οικογένειάς της.

Την ίδια ώρα, ο Μεξικανός πρόεδρος ανακοίνωσε με τη σειρά του ότι ακυρώνει το συμβόλαιο με την κατασκευαστική, αφού ισχυρίστηκε ότι πολλά ψεύδη έχουν ειπωθεί για την υπόθεση και επισήμανε πως το περιστατικό δεν πρόκειται να αλλάξει την άποψη του λαού που τον εξέλεξε.

By