Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μεξικό: Συνεχίζονται οι συγκρούσεις για τον θάνατο των 43 φοιτητών

Oι διαδηλωτές εισέβαλαν στα γραφεία του περιφερειακού υπουργείου Υγείας και έβαλαν φωτιά σε έπιπλα και έγγραφα

mexico55

Σε κυβερνητικά κτίρια στην πολιτεία Γκερέρο του Μεξικού εισέβαλαν χθες διαδηλωτές, οι οποίοι δηλώνουν εξαγριωμένοι μετά την ανακοίνωση της πιθανής δολοφονίας 43 φοιτητών.

Η οργή των διαδηλωτών συνεχίστηκε για δεύτερη μέρα και έχει επικεντρωθεί κατά των αρχών της πολιτείας Γκερέρο, τις οποίες κατηγορούν ότι έχουν κάνει ελάχιστα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Στην πόλη Τσιλπανσίνο, πρωτεύουσα του Γκερέρο, οι διαδηλωτές εισέβαλαν στα γραφεία του περιφερειακού υπουργείου Υγείας και έβαλαν φωτιά σε έπιπλα και έγγραφα μπροστά ακριβώς από το κτίριο.

Μία ημέρα νωρίτερα διαδηλωτές πυρπόλησαν την έδρα του κυβερνώντος Θεσμικού Επαναστατικού Κόμματος (PRI).

Την περασμένη εβδομάδα, οι ομοσπονδιακές εισαγγελικές αρχές ανακοίνωσαν ότι δύο μέλη συμμορίας οργανωμένου εγκλήματος είχαν ομολογήσει ότι σκότωσαν τους 43 φοιτητές, των οποίων τα ίχνη είχαν εξαφανιστεί από τις 26 Σεπτεμβρίου. Οι φοιτητές, ηλικίας μεταξύ 15 και 25 ετών, ταξίδευαν με λεωφορεία όταν τους σταμάτησαν αστυνομικοί στην περιοχή Ιγκουάλα και τους οδήγησαν σε άγνωστη τοποθεσία, ανέφεραν στις αρχές αυτόπτες μάρτυρες. Σύμφωνα με τις αναφορές, οι αστυνομικοί παρέδωσαν τους φοιτητές σε μέλη της συμμορίας Γκερέρος Γιουνίντος.

By