Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μεξικό: Τουλάχιστον τρεις νεκροί από τον ισχυρό σεισμό

Ο σεισμός μεγέθους 7,1 Ρίχτερ συγκλόνισε την περιοχή Σαν Μάρκος, κοντά στα σύνορα της Γουατεμάλας με το Μεξικό

seismos

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον ισχυρό σεισμό που συγκλόνισε σήμερα τα σύνορα της Γουατεμάλας με το Μεξικό, από τον οποίο προκλήθηκαν ζημιές σε δεκάδες κτίρια και κατολισθήσεις.

Ο σεισμός μεγέθους 7,1 Ρίχτερ συγκλόνισε την περιοχή Σαν Μάρκος, κοντά στα σύνορα της Γουατεμάλας με το Μεξικό, η οποία είχε πληγεί από σεισμό μεγέθους 7,4 βαθμών και τον Νοέμβριο του 2012, ο οποίος είχε επιφέρει τον θάνατο 48 ανθρώπων.

Από τον σεισμό προκλήθηκαν ρωγμές σε κτίρια, κατολισθήσεις από τις οποίες έκλεισαν δρόμοι και διεκόπη η ηλεκτροδότηση στην περιοχή, σύμφωνα με τις αρχές.

Σε ερώτηση για να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες για τον θάνατο τριών ανθρώπων από τον σεισμό, ο Αλεχάντρο Μαλντονάντο, διευθυντής της αρχής αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης της Γουατεμάλας CONRED, δήλωσε: «Ναι, δυστυχώς«.

Ο Λουίς Ριβέρα, κυβερνήτης της περιοχής του Σαν Μάρκος, πρόσθεσε ότι τουλάχιστον 48 σπίτια υπέστησαν σημαντικές ζημιές στην πόλη Λα Ρεφόρμα της περιοχής, το δημοτικό κοιμητήριο της οποίας καταστράφηκε.

«Ο σεισμός αυτός ήταν αρκετά ισχυρός. Οι οικογένειες στην περιοχή είναι πραγματικά φοβισμένες μετά την εμπειρία που είχαν τον Νοέμβριο του 2012. Έχουν καταστραφεί σπίτια«, τόνισε.

Ο Ραούλ Ερνάντες, εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Γουατεμάλας, εξήγησε ότι δύο θάνατοι αναφέρθηκαν στο Σαν Ραφαέλ Πίε ντε λα Κουέστα στο Σαν Μάρκος. Επίσης υπογράμμισε ότι ο σεισμός προκάλεσε ζημιές σε 30 σπίτια.

Δώδεκα άνθρωποι νοσηλεύονται στην περιοχή όπου προκλήθηκαν ακόμα σημαντικά προβλήματα στα δίκτυα επικοινωνίας, συμπλήρωσε ο Σέρχιο Βάσκες, επίσης εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

«Όλη η περιοχή του Σαν Μάρκος επλήγη αρκετά από τον σεισμό«, ανέφερε.

Το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν σε απόσταση 35 χλμ. δυτικά-νοτιοδυτικά της πόλης Ταπατσούλα στην Πολιτεία Τσιάπας του Μεξικού και το εστιακό βάθος του ήταν περίπου 75 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Γεωλογικό Παρατηρητήριο των ΗΠΑ (USGS). Οι αρχές της Τσιάπας ανακοίνωσαν ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για πολύ μεγάλες ζημιές. Ο σεισμός έγινε επίσης αισθητός στο Ελ Σαλβαδόρ.

By