Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Μεξικό: Oμολόγησαν ότι σκότωσαν 17 από τους 43 αγνοούμενους φοιτητές

Ενώ 28 πτώματα έχουν εντοπιστεί σε ομαδικό τάφο

mexiko_1

Δύο μέλη εγκληματικής οργάνωσης ομολόγησαν ότι σκότωσαν 17 από τους 43 αγνοούμενους φοιτητές, οι οποίοι εξαφανίστηκαν πριν από μια εβδομάδα στο νότιο Μεξικό, όπως δήλωσε την Κυριακή ο εισαγγελέας που χειρίζεται την πολύκροτη υπόθεση.

Ο Ινάκι Μπλάνκο εισαγγελέας της πολιτεία Γκερέρο, ανέφερε ότι δύο ύποπτοι εγκληματίες της οργάνωσης Guerreros Unidos, από τους συνολικά 30 υπόπτους που συνελήφθησαν, ομολόγησαν ότι εμπλέκονται άμεσα στη δολοφονία των φοιτητών.

Ο εισαγγελέας Μπλάνκο ανέφερε επίσης ότι 28 πτώματα έχουν εντοπιστεί σε ομαδικό τάφο κοντά στην πόλη Ιγκουάλα. Σύμφωνα με τον ίδιο θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο εβδομάδες για να εξακριβωθεί μετά από γενετικές εξετάσεις εάν τα πτώματα που έχουν εντοπιστεί ανήκουν πράγματι στους αγνοούμενους φοιτητές

Ο ομαδικός τάφος εντοπίστηκε το Σάββατο, μετά από τις ομολογίες ορισμένων εκ των συλληφθέντων για την υπόθεση της εξαφάνισης των φοιτητών. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι 22 πολιτειακοί αστυνομικοί και μέλη του τοπικού καρτέλ ναρκωτικών. Οι αρχές υποπτεύονται ότι οι αστυνομικοί και τα μέλη του καρτέλ των ναρκωτικών ενήργησαν από κοινού κατά των φοιτητών οι οποίοι συμμετείχαν την περασμένη εβδομάδα σε διαδηλώσεις κατά του νέου εκπαιδευτικού συστήματος.

By