Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μερικοί τις προτιμούν… σε καράτια!

Όταν βαριούνται το χρηματιστήριο και το Real Estate, παίζουν τα λεφτά τους σε Cartier, Bulgari, κ.α.

sothebys diamonds

 

Της Λητώς Μησιακούλη
litomissiakouli@thepaper.gr

Οι ειδικές λάμπες έχουν ανάψει και τα μικροσκόπια δουλεύουν στα γραφεία του οίκου Sotheby’s, με τους αυστηρούς experts να επιδεικνύουν λεπτομερώς στους πελάτες και την παραμικρή λεπτομέρεια: την τέλεια κοπή, την τέλεια καθαρότητα, το τέλειο σχέδιο…
Στόχος είναι να εκτοξευθούν οι τιμές εκτίμησης στο πρώτο σημαντικό sale Διαμαντιών και Κοσμημάτων για το 2014 που θα γίνει στη Νέα Υόρκη στις 6 Φεβρουαρίου.

Πολύτιμοι αστραφτεροί λίθοι και συλλεκτικά κομμάτια από την αφρόκρεμα της διεθνούς κοσμηματοποιίας είναι στο prime interest εκείνων που μετά τα χρηματιστήρια, τον Χρυσό, και το Real Estate παίζουν τα λεφτά τους σε πιο διασκεδαστικές επενδύσεις με… πολλά καράτια.

Πρωταγωνιστούν σχέδια από Cartier, Graff, David Webb, Aletto Brothers, Bulgari, Van Cleef & Arpels, Harry Winston κ.α. με τιμές που ξεκινούν από 5.000 και φτάνουν τις 500.000 δολάρια.

Τα ακριβότερα σε εκτίμηση
Μπορεί στην αγορά διαμαντιών τα χρωματιστά πετράδια να θεωρούνται πολύ πιο σπάνια, τα λευκά όμως είναι εκείνα που ρευστοποιούνται πιο εύκολα και φέρνουν σίγουρα κέρδη.

Την υψηλότερη εκτίμηση στο επερχόμενο sale έχει ένα δαχτυλίδι με διαμάντι σε σχήμα αχλαδιού που ζυγίζει 16,19 καράτια. Προέρχεται από ιδιωτική συλλογή και έχει εκτιμηθεί από 300.000 έως 500.000 δολάρια.

akrivotero diamanti

Ακολουθεί ένα ζευγάρι σκουλαρίκια από διαμάντια βάρους 10,37 και 9,42 καράτια και η εκτίμησή του κυμαίνεται μεταξύ 200.000 και 300.000 δολαρίων.

earings diamonds

 

Τραβούν τα βλέμματα
Το 18 καρατίων «Alhambra» γνωστό κολιέ –σήμα κατατεθέν της Van Cleef & Arpels που υιοθέτησαν και οι κυρίες της ελληνικής showbiz, αναμένεται να πάρει αρκετά χτυπήματα. Εχει εκτιμηθεί μεταξύ 5.000 και 7.000 δολαρίων.

kolie van cleef

Το μοντέρνο σχέδιο της Cartier στα σκουλαρίκια από ασήμι, λευκόχρυσο και όνυχα κερδίζουν εντυπώσεις. Εχουν εκτιμηθεί από 15.000 έως 20.000 δολάρια.

skoularikia cartier

Στα υπόψην έχουν βάλει οι αγοραστές ένα δίχρωμο κολιέ Bulgari με τιμή εκτίμησης 5.000 με 7.000 δολάρια.

kolie bulgari

 

Δελεαστική θεωρούν οι έμποροι διαμαντιών την τιμή (25.000-35.000 δολάρια) για ένα σετ από ρουμπίνια, διαμάντια και χρυσό 18 καρατίων (περιδέραιο, δαχτυλίδι, σκουλαρίκια, μπρασελέ).

roubinia

(Visited 1 times, 1 visits today)
By