Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μετά από τις ευρωεκλογές κρίνεται το ελληνικό χρέος, λένε οι Γερμανοί

«Η στάση της Γερμανίας απέναντι στο ελληνικό ζήτημα δε θα αλλάξει» τονίζει η SZ

merkel samaras fosphotos

«Μετά από τη πρόσφατη συνάντηση που είχαν στο Βερολίνο η Άγκελα Μέρκελ και ο Αντώνης Σαμαράς, ξεκαθάρισε πως το Βερολίνο δεν πρόκειται να υποχωρήσει από την πάγια θέση του, το να μη συζητάει δηλαδή κανένα σενάριο περί κουρέματος του ελληνικού χρέους» εκτιμά άρθρο της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε. από την Αθήνα θα μπορούσε να αποτελέσει ένα σημαντικό χαρτί της ελληνικής κυβέρνησης στην κουβέντα για απομείωση του χρέους, ωστόσο κάτι τέτοιο φαίνεται πως «τρενάρεται» έντονα, καθώς πηγές της Κομισιόν που επικαλείται η SZ αναφέρουν πως ότι ο έλεγχος των στοιχείων προκειμένου να διαπιστωθεί αν το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο θα γίνει πιθανότατα τον Ιούνιο, δηλαδή μετά τις ευρωεκλογές.

Εάν επιβεβαιωθεί ότι οι Ευρωπαίοι αποφάσισαν ότι η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους θα γίνει μετά τις ευρωεκλογές βρισκόμαστε μπροστά σε νέα -και δυσμενέστερα- δεδομένα.

Κι αυτό διότι η ελληνική κυβέρνηση, και με τις σημερινές επαφές του πρωθυπουργού στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επιδιώκει να ολοκληρωθεί η συζήτηση για απομείωση του χρέους μέχρι τον Απρίλιο -και πάντως πριν τις ευρωεκλογές- και προσπαθεί να αποτρέψει το ενδεχόμενο οι Ευρωπαίοι να μεταθέσουν τις αποφάσεις για το καλοκαίρι του 2014 ώστε να μην δώσουν την εντύπωση στους ψηφοφόρους τους ότι δίνουν νέα βοήθεια στην Ελλάδα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By