Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Μετά την Ryanair στο παιχνίδι και η Turkish Airlines

Επιμένει η Turkish Airlines για την έναρξη δεύτερης καθημερινής πτήσης Θεσσαλονίκη-Κωνσταντινούπολη

turkish

Σε συνέντευξη Τύπου ο διευθυντής των Τουρκικών Αερογραμμών στην Πόλη, Ουτκού Γιαζάν, επικαλούμενος μελέτη της εταιρείας.

Σύμφωνα με τον κ.Γιαζάν, η απόρριψη -από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ)- του αιτήματος της εταιρείας για την έναρξη δεύτερης καθημερινής πτήσης από τη Θεσσαλονίκη, ζημιώνει την τοπική οικονομία, αφού εάν αυτή ξεκινούσε, οι Τουρκικές Αερογραμμές θα μπορούσαν να μεταφέρουν από/προς την πόλη πάνω από 160.000 επιβάτες φέτος, έναντι 78.000 πέρυσι και 40.000 το 2012.

Οπως προανήγγειλε, η εταιρεία θα επιμείνει στο αίτημά της, που άμεσα θα κατατεθεί για τρίτη φορά, με στόχο η δεύτερη καθημερινή πτήση (η οποία θα γίνεται στις 7 το βράδυ, μετά την πρωινή των 10), να ξεκινήσει -ενόψει θέρους-μέχρι 31/3.

«Σήμερα οι πτήσεις της Turkish από/προς Θεσσαλονίκη είναι γεμάτες κι αναγκαζόμαστε να διώχνουμε κόσμο […] Η άρνηση της δεύτερης πτήσης ήταν πολύ δυσάρεστη εμπειρία για εμάς», παρατήρησε ο κ.Γιαζάν, για να σημειώσει ότι ήταν η πρώτη φορά που ένα ευρωπαϊκό αεροδρόμιο αρνήθηκε στην Turkish επέκταση των δρομολογίων της.

Χαμηλότερες τιμές και χορηγίες αθλητικών ομάδων υπό προϋποθέσεις

Κατά τον κ.Γιαζάν, η Turkish έχει ως στόχο να επενδύσει στην αγορά της Θεσσαλονίκης, να διευρύνει τη διαφημιστική της δαπάνη, ν” αυξήσει τις θέσεις εργασίας και να δώσει χορηγίες σε ελληνικές αθλητικές ομάδες, υπό την προϋπόθεση ότι η δεύτερη πτήση θα ξεκινήσει. Πρόσθεσε ότι η νέα πτήση πιθανότατα θα φέρει και χαμηλότερες τιμές, καθώς σήμερα η έλλειψη διαθέσιμων θέσεων στα αεροπλάνα της εταιρείας ανεβάζει το κόστος του εισιτηρίου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By