Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Μετά τον Ραγκούση, «κατά» και η Διαμαντοπούλου

Σκληρή κριτική εναντίον των Ευ. Βενιζέλου και Α. Σαμαρά για την απόφασή τους να εκλέγονται απ΄ ευθείας οι ευρωβουλευτές, από την πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ

diamantopoulou

Μετά τον πρώην υπουργό Εσωτερικών και πρώην βουλευτή Γιάννη Ραγκούση, άλλο ένα πρώην κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και επί σειρά ετών βουλευτής και υπουργός, η Άννα Διαμαντοπούλου, τάσσεται με δημόσια παρέμβασή της κατά της απόφασης της κυβέρνησης να εκλεγούν οι ευρωβουλευτές με σταυρό απευθείας από το εκλογικό σώμα και όχι μέσω λίστας υποψηφίων.

Η κα Διαμαντοπούλου κάνει λόγο για «deal Σαμαρά- Βενιζέλου» και συνδέει την απόφαση αυτή, με τις πρόσφατες αποφάσεις για απαγόρευση του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στους νόμιμους μετανάστες, υποστηρίζοντας ότι «ο ένας (σ.σ. δηλαδή ο Ευ. Βενιζέλος) επιλύει το πρόβλημα το εσωτερικό του με τους «58» τους οποίους έχει ήδη αδειάσει, ο άλλος (σ.σ. δηλαδή ο Α. Σαμαράς)  απαντά στο σκληρό πυρήνα της παράταξης του για τους μετανάστες. Το deal συμφέρει, βολεύει και κυρίως μπορεί να πουλήσει….«.

Τα επιχειρήματα που προβάλλει η Άννα Διαμαντοπούλου κατά της απόφασης είναι ότι στις ευρωπαϊκές χώρες όπου υπάρχει σταυρός προτίμησης για τους ευρωβουλευτές οι υποψήφιοι ανακοινώνονται 8 με 12 μήνες πριν από τις ευρωεκλογές, αλλά και ότι στην Ελλάδα «αν ισχύσουν οι προεκλογικού κανόνες του σταυρού οι νέοι υποψήφιοι θα έχουν ελάχιστες πιθανότητες να παρουσιαστούν, αν ισχύσουν οι κανόνες των ευρωεκλογών κανάλια και κομματικές ηγεσίες θα κατευθύνουν τα πράγματα».