Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μετά το μακελειό στη Ουάσινγκτον, ο Ομπάμα ζητά καλύτερο έλεγχο των αγοραστών όπλων

Η πολύνεκρη επίθεση σε στρατιωτική βάση της Ουάσινγκτον δείχνει ότι οι ΗΠΑ χρειάζονται έναν καλύτερο τρόπο ελέγχου της ψυχικής κατάστασης των αγοραστών όπλων, δήλωσε ο Ομπάμα.

obamaΑνοίγει και πάλι η συζήτηση για την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ, ενώ οι έρευνες φέρνουν στο φως περισσότερα στοιχεία σχετικά με τον Άαρον Αλέξις, τον 34χρονο φερόμενο ως δράστη της επίθεσης με 12 νεκρούς, στο Νέιβι Γιαρντ της Ουάσινγκτον, πριν από δύο ημέρες.

«Οι πρώτες πληροφορίες υποδηλώνουν ότι πρόκειται για άτομο που ενδεχομένως να αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα», δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα στο ισπανόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο Telemundo σχετικά με το δράστη, ο οποίος έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των αστυνομικών. «Το γεγονός ότι δεν διαθέτουμε ένα επαρκές σύστημα ελέγχου των πληροφοριών (για τους αγοραστές όπλων) είναι κάτι που μας καθιστά πιο ευάλωτους σε τέτοιου είδους μαζικές δολοφονίες», εκτίμησε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Ομπάμα υπενθύμισε ότι ο ίδιος έχει λάβει όσα μέτρα μπορούσε για την αυστηροποίηση της νομοθεσίας για την οπλοκατοχή, αλλά εκτίμησε ότι θα πρέπει το Κονγκρέσο να ψηφίσει νέους νόμους.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By