Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μετά το 2014 έρχονται οι «κουλοχέρηδες» του ΟΠΑΠ

Στο πρώτο τρίμηνο του 2014 θα ξεκινήσει η εγκατάσταση των 35.000 παιχνιδομηχανών (VLT’s) του ΟΠΑΠ.
Του Ν. Φιλιππίδη
paixnidia
© FOSPHOTOS Konstantinos Tsakalidis

Όπως διευκρίνισε η διοίκηση του οργανισμού κατά την ενημέρωση των υποψηφίων επενδυτών ο ΟΠΑΠ περιμένει το σχετικό κανονισμό από την Επιτροπή Παιγνίων (ΕΕΕΠ) και τις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο. Από αυτό θα εξαρτηθεί και ο αριθμός των αιθουσών (Game Halls) που θα στεγάζουν τα VLTs, αλλά και ο τελικός αριθμός των μηχανών ανά αίθουσα.

Όπως είπε ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Λουρόπουλος, για τα 16.500 VLTs που θα διαχειρίζεται άμεσα ο οργανισμός συζητά με τους πράκτορες για το ποιοι εξ” αυτών θα προχωρήσουν στη δημιουργία Game Hall, δηλαδή αυτόνομων χώρων εκτός πρακτορείων, κάτι με το οποίο διαφωνούν οι πράκτορες.
Για τα υπόλοιπα 18.500 VLTs που θα παραχωρηθούν σε τρίτους μέσω συμβάσεων, η διοίκηση του οργανισμού θεωρεί πως κατά βάση θα πρόκειται για πράκτορες του ΟΠΑΠ.
Υπενθυμίζεται ότι το κόστος συμμετοχής των παικτών καθορίζεται από 0,10 μέχρι 2 ευρώ με δυνατότητα αναπροσαρμογής, η άδεια θα ισχύει για 10 έτη από τη χορήγησή της. Επίσης θα δίνεται μια μόνον άδεια για κάθε ανάδοχο και απαγορεύεται στους κατόχους αδειών να είναι συνδεδεμένες μεταξύ τους εταιρείες προς αποφυγή μονοπωλιακών και ολιγοπωλιακών καταστάσεων. Τέλος θα προβλέπεται καταβολή ετήσιου τέλους λειτουργίας των πιστοποιημένων καταστημάτων
By