Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μετεωρίτης φώτισε το Ιόνιο

Άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο έπεσε το βράδυ της Τετάρτης μεταξύ Ζακύνθου και Κεφαλλονιάς

meteoritisAΆγνωστο ιπτάμενο φωτεινό αντικείμενο έπεσε  περίπου στις 9.30 το βράδυ της Τετάρτης στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ζακύνθου και Κεφαλλονιάς και έγινε αντιληπτό από τους κατοίκους της Ζακύνθου στις περιοχές Μαχαιράδου και Αλυκών αλλά και από από κατοίκους διαφόρων περιοχών ανά την επικράτεια, όπως Αττική, Θεσσαλονίκη, Bέροια και Πάτρα, σύμφωνα με τον τοπικό ιστότοπο imerazante.gr.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις πρόκειται για μετεωρίτη, όμως ακόμα δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί. Ο διευθυντής του Πλανητάριου Διονύσης Σιμόπουλος μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΙ εκτίμησε ότι πιθανότατα πρόκειται για πτώση μετέωρων (μάζες σκόνης) και διευκρίνισε πως τέτοια φαινόμενα διαρκούν 2-3 λεπτά. Είπε ακόμα πως δεν είναι κάτι το ανησυχητικό ενώ αναφορικά με τις έρευνες δυτών στην περιοχή όπου έπεσε το αντικείμενο σχολίασε ότι είναι πολύ δύσκολο να βρουν κάτι καθώς όπως διευκρίνισε το μέγεθος του αντικειμένου δεν θα είναι μεγαλύτερο από κεφάλι ανθρώπου.

Όπως δήλωσε ο Δρ. Φυσικής Γιάννης Κοπανάς στο   imerazante.gr ενδεχομένως να είναι τμήματα ενός κομήτη που βρίσκεται σε κίνηση ενώ και ο  Καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας εμφανίστηκε καθησυχαστικός σημειώνοντας  ότι τέτοια φαινόμενα είναι συνήθη όταν κομήτης διαγράφει τροχιά εισόδου στην ατμόσφαιρα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By