Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

ETEπ: Εκταμίευση δόσης για επέκταση του Μετρό προς Πειραιά

Εγκαίνια νέος  Σταθμός  Μετρό  Περιστέρι  Υπουργός Μεταφορών  Κωστής  ΧατζηδάκηςΠρόκειται για την α” δόση συνολικού ύψους 450 δις ευρώ

Την εκταμίευση του ποσού των 250 εκατ. ευρώ για την επέκταση της Γραμμής 3 του Μετρό προς Πειραιά, στο πλαίσιο της δανειακής σύμβασης με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων(ΕΤΕπ), ανακοίνωσε η Αττικό Μετρό Α.Ε.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση η εν λόγω δανειακή σύμβαση είναι 30ετούς διάρκειας και προβλέπει 7ετή περίοδο χάριτος. Το ποσό που εκταμιεύεται, αποτελεί την α΄ δόση από το σύνολο της εγκεκριμένης από την ΕΤΕπ πίστωσης για το έργο, συνολικού ύψους 450 εκατ. ευρώ

Τους επόμενους μήνες και ανάλογα με την πρόοδο του Έργου, η Αττικό Μετρό θα προγραμματίσει και την εκταμίευση του υπόλοιπου ποσού της εγκεκριμένης πίστωσης, ύψους 200 εκατ. ευρώ  βάσει της νέας δανειακή σύμβαση που υπεγράφη με την ΕΤΕπ τον Φεβρουάριο του 2013.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι τον Δεκέμβριο του 2012 είχε πραγματοποιηθεί και η εκταμίευση 250 εκατ. ευρώ  για την χρηματοδότηση του Έργου Μετρό Θεσσαλονίκης.

Επέκταση Μετρό Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά

Όπως είχε επίσης προαναγγελθεί, τον Μάρτιο 2013 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΕπ αφού εξέτασε όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες και στοιχεία (due diligence) που ζήτησε και έλαβε από την Αττικό Μετρό, ενέκρινε το σχετικό αίτημα της ΑΜ για την παροχή πίστωσης ύψους  400 εκατ. ευρώ  για την επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά.

Η σύμβαση για την ανάθεση του έργου υπεγράφη και στη συνέχεια και ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών, η ΑΜ θα προχωρήσει στη λήψη των απαραίτητων εγκρίσεων και στη σύναψη δανειακής σύμβασης με την ΕΤΕπ και εκταμίευσης των αναγκαίων κονδυλίων.

Σε σχετικές δηλώσεις, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., Χρήστος Τσίτουρας, επισήμανε ότι : «Η πραγματοποίηση των ανωτέρω, όπως ακριβώς είχαν προγραμματισθεί και προαναγγελθεί, καταδεικνύει αφενός την εμπιστοσύνη και την ικανοποίηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων απέναντι στο έργο και την τεχνογνωσία της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε και αφετέρου την έμπρακτη υποστήριξη της προς την ελληνική οικονομία, καθώς σημαντικά χρηματικά ποσά εκταμιεύονται στην παρούσα οικονομική συγκυρία, ενισχύοντας και την αναπτυξιακή προσπάθεια της πατρίδας μας».

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By