Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Μεϊμαράκης για δημοψήφισμα: «Έχω την άποψη μου, τη λέω, την ξαναλέω και δεν παίρνω πίσω τίποτα»

Εμμένει στη θέση του ότι εάν συγκεντρωθούν 120 υπογραφές θα πρέπει άμεσα να συζητηθεί το αίτημα για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη μικρή ΔΕΗ o Πρόεδρος της Βουλής

meimarakis-cosac

Εμμένει στη θέση του ότι εάν συγκεντρωθούν 120 υπογραφές θα πρέπει άμεσα να συζητηθεί το αίτημα για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη μικρή ΔΕΗ και να μην σέρνεται μέχρι να ανοίξει η Ολομέλεια τον Οκτώβριο, ο Eυάγγελος Μεϊμαράκης.
Μετά το θόρυβο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, επανήλθε σήμερα χωρίς να πάρει λέξη πίσω απ’ όσα είπε, ενώ σε ερώτηση για τη δυσφορία που έβγαλε το Μαξίμου, είπε ότι δεν αισθάνεται πως τον άδειασε κανείς.

«Έχω την άποψη μου, τη λέω, την ξαναλέω και δεν παίρνω πίσω τίποτα απ´ όσα είπα χθες», είπε και πρόσθεσε: «Δεν θεωρώ ότι με άδειασε κανείς, ούτε ότι πρέπει να ανασκευάσω κάτι. Άλλωστε εγώ δεν έχω πει ποτέ ότι αν δεν αλλάξει ένα άρθρο, δεν ψηφίζω ένα νομοσχέδιο».

Για τη συγκέντρωση των 120 υπογραφών, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είπε: «Εγώ πιστεύω ότι αν συγκεντρωθούν οι 120 βουλευτές η Βουλή πρέπει να ανοίξει τώρα για να γίνει η συζήτηση και όχι να σερνόμαστε μέχρι τον Οκτώβριο. Σαν Βαγγέλης σας λέω ότι δεν θέλω να έχω εκκρεμότητες γύρω από τη ΔΕΗ. Πρέπει να κλείσουν όλα τώρα».

Σε ότι αφορά στις προτάσεις που αναμένεται να κατατεθούν, υπογράμμισε πως «ορισμένοι βλέπουν τις πολιτικές ανακοινώσεις και όχι το κείμενο των προτάσεων που θα πρέπει να περιμένουμε να κατατεθεί. Μόλις αυτές κατατεθούν θα κρίνουμε αν είναι ομοειδείς, ταυτόσημες και θα δούμε αν αθροίζονται ή όχι όπως έγινε στο παρελθόν το 2008 και το 2005».

By