Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μεϊμαράκης: Εκ διαμέτρου αντίθετος στις περικοπές των προνομίων

Επεσήμανε πως στο υπουργείο Δικαιοσύνης έχουν άλλη άποψη που μπορεί να έχει τα επιχειρήματά της και αναρωτήθηκε τι θα γίνει στην περίπτωση που μετά από 2 ή 2,5 χρόνια ο βουλευτής αθωωθεί

meimarakis-cosac

Καθέτως και οριζοντίως διαφωνεί με την ρύθμιση του υπουργείου Δικαιοσύνης που αφαιρεί από τους βουλευτές που διώκονται προνόμια όπως το αυτοκίνητο, η ταχυδρομική και τηλεφωνική ατέλεια και το επίδομα γραφείου, ο Eυάγγελος Μεϊμαράκης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής μίλησε για εισήγηση της κυβέρνησης που μένει να φανεί πως θα εξελιχθεί και δεν έκρυψε τη διαφωνία του. Είναι τραβηγμένη, too much και πρέπει να δούμε, είπε, κατά πόσο είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα, κατά πόσο μπορεί πράγματι να εφαρμοστεί ή εάν είναι καταχρηστική.

Επεσήμανε πως στο υπουργείο Δικαιοσύνης έχουν άλλη άποψη που μπορεί να έχει τα επιχειρήματά της και αναρωτήθηκε τι θα γίνει στην περίπτωση που μετά από 2 ή 2,5 χρόνια ο βουλευτής αθωωθεί. Που δηλαδή, θα βρει τα λεφτά ο προϋπολογισμός της Βουλής για να δώσει αναδρομικά στον βουλευτή αυτά που «έχασε».

Δεν παρέλειψε δε, να τονίσει πως για να εφαρμοστεί η ρύθμιση ακόμη κι αν ψηφιστεί από το Θερινό Τμήμα θα πρέπει να γίνει και η απαραίτητη τροποποίηση στον Κανονισμό της Βουλής στην Ολομέλεια και να στείλει το μήνυμα πως η Βουλή ρυθμίζει τα εσωτερικά της. Κοιτάζοντας μάλιστα, προς το υπουργείο Δικαιοσύνης, είπε πως δεν μπορεί να νομοθετεί με βάση το τι παρουσιάζεται και πως πρέπει όλα αυτά να τα προσέχουμε.

By