Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

«Προχωράμε χωρίς καθυστερήσεις για το θέμα της Χ.Α.»

Από την Πέμπτη η Βουλή επανέρχεται σε κανονικούς ρυθμούς, για να διακόψει πάλι σε λιγότερο από ένα μήνα

vouli2

Με προσεχτικά βήματα προχωρά η κυβέρνηση στο θέμα των χρυσαυγιτών με τον προγραμματισμό της Βουλής αναφορικά με τις άρσεις των ασυλιών τους να μην επηρεάζεται από τις εκλογές του Μαΐου.

Η δικογραφία είναι πολυσέλιδη και αφορά πολλά άτομα και σύμφωνα με παράγοντες του Κοινοβουλίου θέλει χρόνο για να μελετηθεί. Ο προγραμματισμός γίνεται ανεξάρτητα των εκλογών, επισημαίνεται, ενώ σε ότι αφορά τους έγκλειστους στον Κορυδαλλό αρμόδια να αποφανθεί για την παρουσία τους ή όχι στην ολομέλεια είναι οι εισαγγελία των φυλακών. Εάν η απάντηση στο αίτημά τους να έρθουν στη Βουλή είναι αρνητική, θα ληφθεί υπόψη η κατάθεση που έχουν ήδη δώσει. Αυτό που υπογραμμίζεται πάντως, είναι πως η Βουλή δεν έχει καθυστερήσει και πως ούτε ζήλο έχει δείξει, αλλά ούτε και αδιαφορία.

Θυμίζουμε ότι σε επιστολή που είχαν στείλει κατά τη διάρκεια των εορτών οι δύο ειδικές ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση της Χ.Α. είχαν αναφέρει ότι δεν πρέπει να υπάρξουν καθυστερήσεις για την υπόθεση.

Κατά τ’ άλλα, η Βουλή επανέρχεται αύριο σε κανονικούς ρυθμούς, καθώς συνεχίζεται στην αρμόδια επιτροπή η επεξεργασία του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για τα πιστωτικά ιδρύματα, ενώ εισάγεται προς συζήτηση και το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για το υπαίθριο εμπόριο.

Μέχρι τις 9 Μαΐου που υπολογίζεται να διακόψει η Βουλή για τις εκλογές, θα έχουν ψηφιστεί η αναθεώρηση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, καθώς επίσης και ένα νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης που θα κατατεθεί εντός της εβδομάδας.

By