Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Με άνεση ο ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa: 4-0 τη Ζίμπρου…

Κάνοντας το… αυτονόητο ο ΠΑΟΚ διέλυσε με 4-0 την Ζίμπρου στην Τούμπα, ανέτρεψε το εις βάρος του 1-0 της Μολδαβίας και «πέταξε» στους ομίλους του Europa League. Περέιρα, Αθανασιάδης, Μακ και Μάρτενς οι σκόρερ για τον Δικέφαλο του Βορρά.

thumbnail (1)Με δέκα έπαιζε η Ζίμπρου από το 42′ λόγω αποβολής του Αμανί με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αλλά η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ του ΠΑΟΚ και της αντιπάλου του ήταν εμφανής.

Σε αντίθεση με το πρώτο ματς ο Δικέφαλος εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που δημιούργησε και με το εμφατικό 4-0 πανηγύρισε την πρόκριση.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ είχε ζητήσει ένα γρήγορο γκολ προκειμένου να φύγει το άγχος και οι ποδοσφαιριστές μπήκαν με «άγριες» διαθέσεις από το πρώτο λεπτό. Αρχικά απείλησαν στο 7′ με το σουτ από τον Μακ, το οποίο εξουδετέρωσε ο Ρούσου, και εν συνεχεία σκόραραν. Στο 11′ ο Αθανασιάδης έβγαλε εξαιρετική ασίστ με το «ψαλιδάκι» στον Περέιρα, ο οποίος με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 1-0. Με ανεβασμένη ψυχολογία οι «ασπρόμαυροι» κυριάρχησαν στο γήπεδο, είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων χωρίς όμως να μπορούν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία της Ζίμπρου. Τα πράγματα για τον ΠΑΟΚ απλουστεύτηκαν στο 42′ όταν οι Μολδαβοί έμειναν με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Αμανί με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Τρία λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι πέτυχαν δεύτερο γκολ με τον Αθανασιάδη έπειτα από σέντρα του Ρατς και η ανατροπή είχε ολοκληρωθεί.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Ο ΠΑΟΚ παρέμεινε το αφεντικό του ματς την ώρα που η Ζίμπρου δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να πατήσει στην περιοχή του Γλύκου προκειμένου να πετύχει το γκολ που θα άλλαζε τις ισορροπίες του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ απείλησε για πρώτη φορά στην επανάληψη στο 67′ με το σουτ στην κίνηση του Τζαβέλλα, το οποίο πέρασε δίπλα από το δοκάρι και στο 70′ ο Μπούργκιου έσωσε πάνω στη γραμμή μετά από την κεφαλιά του Μάρτενς. Τα πάντα τελείωσαν στο 79′ όταν ο Μακ με ένα «ξερό» σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 3-0 και ο Άγγελος Αναστασιάδης έκατσε ήρεμος στον πάγκο του. Την πρόκριση του ΠΑΟΚ στους ομίλους του League επισφράγισε ο Μάρτενς με ένα απίστευτο σουτ με το αριστερό διαμορφώνοντας το τελικό 4-0.

Παρά το 4-0 και την καλή εμφάνιση του ΠΑΟΚ, στα τελευταία λεπτά του αγώνα οι οπαδοί της ομάδας ζήτησαν από τον Ιβάν Σαββίδη μεταγραφές.

 

By