Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Με αεροπλάνο της γραμμής ο Αβραμόπουλος

Αποσύρθηκε εν μέσω αντιδράσεων η τροπολογία που έδινε τη δυνατότητα στον υπουργό Εθνικής Άμυνας να πετά με τα κυβερνητικά αεροσκάφη

aeroskafos
Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η τροπολογία με την οποία δινόταν η δυνατότητα στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλο να πετά με τα κυβερνητικά αεροσκάφη, η κυβέρνηση απέσυρε την επίμαχη ρύθμιση.

Το ΠΑΣΟΚ και ο εισηγητής του στο πολυνομοσχέδιο Οδ. Κωνσταντινόπουλος είχαν μάλιστα, αντιδράσει έντονα όταν πληροφορήθηκαν την κατάθεση της τροπολογίας το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, ζητώντας την απόσυρσή της.

Έτσι, παραμένει το καθεστώς ως έχει και τα δύο κυβερνητικά αεροσκάφη Embraer Gulfstream της Μοίρας Μεταφοράς Υψηλών Προσώπων της Πολεμικής Αεροπορίας θα διατίθενται μόνο για τις μετακινήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών.

Αποσύρθηκε επίσης, και διάταξη της ίδιας τροπολογίας που προέβλεπε την επανασύσταση της Γενικής Γραμματείας Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων, η οποία είχε καταργηθεί το 2006, και θα μετονομαζόταν σε Γενική Γραμματεία Αμυντικών Υποθέσεων.

Επίσης, ύστερα από τις πιέσεις που άσκησε το ΠΑΣΟΚ αλλά και κόμματα της αντιπολίτευσης αποσύρθηκε η διάταξη που αφορούσε στις ποινικές ευθύνες των μελών του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Οδ. Κωνσταντινόπουλος είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν μπορούν να δώσουν από τώρα το ακαταδίωκτο για ποινικές ευθύνες στελεχών του σε ενδεχόμενη υπόθεση χρηματισμού, διαχωρίζοντας ωστόσο, τις αστικές ευθύνες.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By