Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Με αιχμές ξανά ο Κεδίκογλου κατά Τσίπρα

Ο Σίμος Κεδίκογλου υποστηρίζει ότι ο κ. Τσίπρας έμεινε πλέον μόνος στον σκοτεινό δρόμο των συμφερόντων

kedikolgou800_101113

Με δήλωσή του στον απόηχο της ψηφοφορίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, κατηγόρησε για μία ακόμη φορά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για «εξυπηρέτηση συμφερόντων», ενώ σε ανάλογο ύφος ήταν ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα και το ΠΑΣΟΚ.

«Ο κ. Τσίπρας έμεινε πλέον μόνος στον σκοτεινό δρόμο των συμφερόντων, ενάντια στον Λαό, καθώς αυτή τη φορά δεν τον ακολούθησε ούτε καν η Χρυσή Αυγή που συστηματικά ψηφίζουν μαζί», σχολίασε ο κ. Κεδίκογλου. Ευτυχώς για τον ελληνικό λαό και δυστυχώς για τον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ, η μείωση της τιμής 12.000 φαρμάκων είναι πλέον γεγονός. Το μόνο που μένει, πια, στον κ. Τσίπρα είναι να υποσχεθεί στα συμφέροντα που εξυπηρετεί ότι με ένα νόμο και ένα άρθρο θα αυξήσει και πάλι τα κέρδη τους εις βάρος του ελληνικού λαού», πρόσθεσε.

Επίθεση ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ

Την στάση του ΣΥΡΙΖΑ στη σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή καυτηρίασε νωρίτερα και το ΠΑΣΟΚ.
«Το συμπέρασμα της σημερινής ψηφοφορίας στη Βουλή είναι ένα: Ο ΣΥΡΙΖΑ τελικά καταψήφισε τη μείωση των τιμών σε 6.000 φάρμακα», σχολίασε η Χαριλάου Τρικούπη, κατηγορώντας την Κουμουνδούρου ότι «αντί της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των πολιτών και των ασφαλιστικών ταμείων, προτίμησε να μείνει πιστή σε άλλες ‘εξυπηρετήσεις’ και σε άλλα συμφέροντα».

Χαρακτήρισε μάλιστα «θλιβερή» την εικόνα που δημιούργησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «δήθεν ως αντιπερισπασμό» με τη στάση τους στη Βουλή, ενώ σε ό,τι αφορά τον κ. Τσίπρα παρατήρησε ότι «όχι μόνο δεν μίλησε όπως προανήγγειλαν χθες, αλλά έσπευσε να ψηφίσει και να αποχωρήσει, προσδοκώντας να μην μπει στο κάδρο».

«Δεν μπορεί όμως ο κ. Τσίπρας να ξεφύγει από το «κάδρο» της υπεράσπισης των υψηλών τιμών στα φάρμακα και συμφερόντων που ωφελούνται. Αυτή η εικόνα θα τον κυνηγά πάντα», κατέληξε το ΠΑΣΟΚ.

Αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Άμεση ήταν η αντίδραση της Κουμουνδούρου. «Θα συνιστούσαμε στο ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρό του πρώτα να τολμήσει να συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα και μετά να ασχοληθεί με το πότε αποφασίζει να μιλήσει στην Ολομέλεια της Βουλής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κάλεσε επίσης την Χαριλάου Τρικούπη να συμβουλευτεί τον κ. Λιντζέρη, πρόεδρο του ΕΟΦ και πρώην βουλευτή του, σχετικά με το πόσα φάρμακα αφορά η τροπολογία, καθώς όπως επεσήμανε, «αυτά δεν είναι ούτε 6000, ούτε 12000, αλλά 100».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By