Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Με αλβανικό τσίπουρο γέμισαν καφενέδες και ουζερί

Ανησυχία για την κατακόρυφη αύξηση του λαθραίου τσίπουρου

tsipuoro620_271113

της Δέσποινας Καραγιαννοπούλου 

Αυτό κατήγγειλε  ο Ευθύμιος Τσιλιλής, πρόεδρος της ομώνυμης εταιρείας στα Τρίκαλα, τονίζοντας ότι αμφιβόλου ποιότητας τσίπουρο από την Αλβανία και τη Βουλγαρία έχουν γεμίσει τους καφενέδες της Ελλάδας, ενώ έχει επεκταθεί και στα ουζερί.

Όπως μας λέει οι αρμόδιες υπηρεσίες των εμπλεκόμενων με το προϊόν υπουργεία έχουν στα χέρια τους έκθεση όπου αναφέρεται ότι μόνο οι απώλειες από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης-καθώς πρόκειται για λαθραία εισαγωγή- φθάνει τα 107 εκατ. ευρώ, ενώ αν λάβουμε υπόψη το ΦΠΑ και τις απώλειες εργασίας τότε τα διαφυγόντα έσοδα για το κράτος φθάνουν τα 350 εκατ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή ο Ε. Τσιλιλής δείχνει σημαντικά ανήσυχος όχι μόνο γιατί το λαθραίο τσίπουρο στην χώρα έχει αυξηθεί κατακόρυφα αλλά και επειδή, όπως λέει μετά τους καφενέδες, επώνυμα ουζερί έχουν έρθει σε μία άτυπη μεταξύ τους συμφωνία προκειμένου να βγάλουν το επώνυμο προϊόν που πωλούν και να το αντικαταστήσουν με χύμα για ευνόητους οικονομικούς λόγους.Παρά το ότι, σημειώνει ο Ε. Τσιλιλής «έχουμε ζητήσει επανειλημμένως ραντεβού με τις αρμόδιες υπηρεσίες, λόγω του υπερφορτωμένου τους προγράμματος δεν μας έχουν ακόμη δεχτεί!»tsipouro622_271113

(Visited 1 times, 1 visits today)
By