Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Με αντικαταστάσεις βουλευτών η ψήφιση της τροπολογίας για τον ΕΝΦΙΑ

Τα «γαλάζια»πυρά δεν έλειψαν και από τη σημερινή συζήτηση, με τους Μ. Χαρακόπουλο, Α. Ψυχάρη και Φ. Αραμπατζή να χαρακτηρίζουν τις αλλαγές τυπικές και μερεμέτια

fosphotos.com, Alexandros Katsis
fosphotos.com, Alexandros Katsis

Με αντικαταστάσεις των βουλευτών της συμπολίτευσης που αντιδρούν και απειλούν ότι δεν θα στηρίξουν την τροπολογία με τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, ψηφίζεται σε λίγη ώρα η επίμαχη ρύθμιση από το Γ’ Θερινό Τμήμα της Βουλής.

Στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή επικρατεί αναβρασμός και ο γραμματέας της Κ.Ο. Π. Ρήγας θα συνομιλήσει με το Νίκο Σηφουνάκη που δήλωσε χθες ότι θα καταψηφίσει, προκειμένου να μάθει την τελική του στάση. Αν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν αλλάξει γνώμη, θα αντικατασταθεί.

Αντικατάσταση θα υπάρξει και στη ΝΔ και θα είναι αυτή του Λευτέρη Αυγενάκη που μίλησε για 2ο αυτογκόλ της κυβέρνησης. Πληροφορίες ωστόσο, αναφέρουν πως είχε ζητήσει για δικούς του λόγους να αντικατασταθεί από την περασμένη εβδομάδα και για αυτό ξεσπάθωσε χθες.

avgenakisA

Τα «γαλάζια»πυρά δεν έλειψαν και από τη σημερινή συζήτηση, με τους Μ. Χαρακόπουλο, Α. Ψυχάρη και Φ. Αραμπατζή να χαρακτηρίζουν τις αλλαγές τυπικές και μερεμέτια. Δεν τίθεται ωστόσο, ζήτημα καταψήφισης της τροπολογίας.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος  Μαυραγάνης πάντως, δεσμεύθηκε ότι θα εξεταστεί το θέμα που έθεσαν πολλοί βουλευτές για απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ οικισμών που δεν είναι πολεοδομικά ενεργοί, όπως το Ροπωτό Τρικάλων που αντιμετωπίζει έντονα φαινόμενα κατολισθήσεων.

By