Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Με απώλειες την Τρίτη η Wall Street

Νευρικότητα στους επενδυτές για τις επόμενες κινήσεις της Fed

stocks

Με σημαντικές απώλειες ολοκλήρωσαν την Τρίτη τις συνεδριάσεις τους οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τις μετοχές των εταιριών λιανικής πώλησης να ωθούν σε αρνητική περιοχή την αμερικανική αγορά.

Ο Dow Jones έχασε 0,83% στις 16.374 μονάδες.

Ο Nasdaq υποχώρησε 0,70% στις 4.097 μονάδες.

Ο S&P 500 έπεσε 0,64% στις 1.873 μονάδες.

Οι ομιλίες δύο υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Federal Reserve δεν κατάφεραν να ρίξουν περισσότερο φως στις προθέσεις της κεντρικής τράπεζας όσον αφορά την πορεία των επιτοκίων, δημιουργώντας μάλλον περισσότερο σύγχυση στους επενδυτές.

Ο Τσαρλς Πλόσερ, πρόεδρος της Philadelphia Fed, σημείωσε ότι η αμερικανική οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί με επιταχυνόμενο ρυθμό το δεύτερο μισό του 2014 και το επόμενο έτος και αυτό θα μπορούσε να υποχρεώσει ενδεχομένως την Federal Reserve να «ξεκινήσει να αυξάνει τα επιτόκια νωρίτερα παρά αργότερα».

Σε ομιλία του στην Ουάσινγκτον ο κεντρικός τραπεζίτης επιβεβαίωσε τη θέση του ότι η οικονομία θα συνεχίσει να ενισχύεται τους επόμενους μήνες.

Την ίδια στιγμή ο Γούιλιαμ Ντάντλεϊ, πρόεδρος της New York Fed, εκτίμησε ότι η Federal Reserve θα πάρει το χρόνο της για την αύξηση των επιτοκίων.

Ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Federal Reserve δήλωσε ότι θα υπάρξει «ένα σημαντικό χρονικό διάστημα» μεταξύ του τερματισμού του προγράμματος αγορών ομολόγων και της πρώτης αύξησης των επιτοκίων.

Υπογράμμισε πάντως ότι οι αποφάσεις της κεντρικής τράπεζας θα εξαρτηθούν από την πορεία της οικονομίας.

Με πληροφορίες από: capital.gr

By