Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Με βάρκες εγκατέλειψαν τη Σέριφο οι κάτοικοι [εικόνες]

 Σε ύφεση η φωτιά στην Κρήτη

serifosfotia1Σε ύφεση βρίσκεται, περίπου από τις 05.00 το πρωί η μεγάλη πυρκαγιά στη Μεσαρά στην Κρήτη. Οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που παραμένουν στην περιοχή έδωσαν για άλλη μια φορά μια μεγάλη μάχη, καταφέρνοντας να εξουδετερώσουν κάθε ενεργό μέτωπο. Στην περιοχή έχουν «πέσει» οι άνεμοι, ωστόσο τα 18 οχήματα της Πυροσβεστικής και οι 40 υπάλληλοι, τα 14 άτομα πεζοπόρου τμήματος και τα 18 βυτιοφόρα οχήματα των δήμων παραμένουν σε επιφυλακή.

Σύμφωνα με το Cretalive, η εικόνα στην περιοχή, το πρωί, είναι ικανοποιητική καθώς δεν υπάρχει κανένα ενεργό μέτωπο. Η περιοχή έχει υποστεί μεγάλη καταστροφή σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις, ελαιώνες και στάνες.

Πήδηξαν στη θάλασσα για να γλιτώσουν στη Σέριφο

Τρομακτικές στιγμές έζησαν στη Σέριφο, όπου η φωτιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου σε χαμηλή βλάστηση και στη συνέχεια πήρε έκταση. Οι κάτοικοι, σύμφωνα με plektani.gr,  κατέβηκαν στην θάλασσα και έφυγαν με βάρκες από τις περιοχές Αγ. Μαρίνα και Μεγάλο Λιβάδι, καθώς η φωτιά είχε αποκλείσει το δρόμο.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και της Ελληνικής Ακτοφυλακής ήταν άμεση και στο σημείο έσπευσαν επτά αλιευτικά και πέντε ταχύπλοα για να μεταφέρουν τους έντρομους πολίτες σε ασφαλές καταφύγιο.

Τα μέσα ενημέρωσης της περιοχής μεταδίδουν ότι υπήρξε μεγάλη καταστροφή, ενώ υπάρχουν εικόνες με τις φλόγες να καταστρέφουν το νεοκλασικό Μέγαρο του 1880 -Διοικητήριο της εταιρείας μεταλλείων και Μνημείο Εθνικής εμβέλειας πολιτισμικής και βιομηχανικής κληρονομιάς.

serifosfotia2 serifosfotia3

By