Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Με … «μπινελίκια» αναστατώνει την πολιτική ζωή της Ιταλίας ο Γκρίλλο

Είπε νέο «όχι» στον Μπερσάνι για σχηματισμό κυβέρνησης και μετά …έβρισε τους πάντες

GRILLO3Με …διαδικτυακές βρισιές αναστατώνει εκ νέου το πολιτικό σκηνικό στην Ιταλία ο αρχηγός του Κινήματος των 5 Αστέρων.  Ο Πέπε Γκρίλο, όχι μόνο αρνήθηκε να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνασπισμού υπό τον κεντροαριστερό Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι αλλά αποκάλεσε μέσω το επίσημου  blog του του Μπερσάνι, Μπερλουσκόνι, Ντ’ Αλέμα και Μόντι «πουτανιάρηδες εθνοπατέρες» που «κλαίγονται και μας γ…ν, μας παίρνουν από π…ω κάθε ημέρα με τις αιτήσεις τους για κυβερνησιμότητα».

Μάλιστα οι σχετικές δηλώσεις αναρτήθηκαν αμέσως μετά την συνάντηση του Π.Γκρίλο με τον Π.Μπερσάνι στο πλαίσιο των επαφών του τελευταίου για την αξιοποίηση της εντολης σχηματισμού κυβέρνησης που έχει λάβει από τον Ιταλό πρόεδρο της Δημορκατίας Τ.Ναπολιτάνο.

Μετά το «ναυαγιο» της επαφής η μόνη διέξοδος που μένει στον εντολοδόχο Μπερσάνι είναι αυτή της συγκυβέρνησης με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι αφού ο ηγέτης της κεντροδεξιάς έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο μίας τέτοιας εξέλιξης. Υπάρχει όμως σοβαρό πρόβλημα στο εσωτερικό της ιταλικής κεντροαριστεράς που αρνείται αυτή την προοπτική.

Εφόσον αύριο ο Μπερσάνι δεν μπορέσει να παρουσιάσει στον Τ.Ναπολιτάνο μία αξιόπιστη πρόταση σχηματισμού κυβέρνησης, δεν αποκλείεται ο Ιταλός πρόεδρος να καταφύγει στην επιλογή ενός τεχνοκράτη πρωθυπουργού, προκειμένου να επιτύχει ευρύτερες συναινέσεις. Πάντως αυτός δεν θα είναι ο Μάριο Μόντι ο οποίος κατέβηκε υποψήφιος στις τελευταίες εκλογές συγκεντρώνοντας ποσοστό κάτω από 10%[space size=»30″]

By