Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Με… γκρίνια η ψηφοφορία του αντιρατσιστικού στη Βουλή

«Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία, έτσι όπως ολοκληρώθηκε»

Boulh

Με γκρίνιες, φωνές και διαμαρτυρίες ψηφίστηκε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή κι αυτό γιατί η ψηφοφορία έγινε –δοκιμαστικά- ηλεκτρονικά.

Ο γενικός γραμματέας της Βουλής Θανάσης Παπαϊωάννου που επιστρατεύθηκε προσπαθούσε να εξηγήσει τη διαδικασία, ενώ κι από την έδρα η αντιπρόεδρος Μαρία Κόλλια Τσαρουχά έδινε οδηγίες προς τους … ναυτιλομένους.

«Δεν γίνεται τίποτα, θέλει πολύ δουλειά ακόμα», φώναξε ένας υπάλληλος της Βουλής που καθόταν στο προεδρείο, ενώ λίγο αργότερα η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά ακούστηκε να λέει πως «ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία, έτσι όπως ολοκληρώθηκε».

Για να ηρεμήσει δε, τα πνεύματα πρόσθεσε πως η ηλεκτρονική ψηφοφορία ήταν δοκιμαστική και πως το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί και με τον κλασσικό, παραδοσιακό τρόπο.

Σε ότι αφορά στο αποτέλεσμα της ονομαστικής ψηφοφορίας για τη διάταξη που αφορά την ποινικοποίηση της κακόβουλης άρνησης του ολοκαυτώματος και των γενοκτονιών που αναγνώρισε η Βουλή 54 βουλευτές υπερψήφισαν, 42 είπαν «όχι», ενώ 3 βουλευτές, οι κ.κ. Μ.Ανδρουλάκης, Β. Πολύδωρας και Γρ. Ψαριανός δήλωσαν «παρών». Στα «ναι» συγκαταλέγονται οι βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, με εξαίρεση τη Μ. Ρεπούση που καταψήφισε. Αρνητική ψήφο έδωσαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

By