Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Με δάκρυα στα μάτια διαφοροποιήθηκε από τη δράση της Χ.Α. ο Μπούκουρας

«Ποιο είναι το έγκλημα; Τι έχω κάνει; Τι να πω στα παιδιά μου που τα βλέπω για μια ώρα την εβδομάδα;» φώναξε με δάκρυα στα μάτια ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής

boukouras-vouliB

Διαχώρισαν πλήρως τη θέση τους από τους υπόλοιπους χρυσαυγίτες Αλεξόπουλος και Μπούκουρας που ενώπιον της ολομέλειας της Βουλής και των πρώην συντρόφων τους που τους χλεύαζαν και τους ειρωνευόντουσαν –η Ελένη Ζαρούλια κουνούσε χαρτονομίσματα-, αποδοκίμασαν τις πρακτικές του νεοναζιστικού μορφώματος.

«Ποιο είναι το έγκλημα; Τι έχω κάνει; Τι να πω στα παιδιά μου που τα βλέπω για μια ώρα την εβδομάδα;» φώναξε με δάκρυα στα μάτια ο Στάθης Μπούκουρας που δεν κατάφερε να διαβάσει την ομιλία που είχε προετοιμάσει. Με κλάματα στα μάτια ο πρώην χρυσαυγίτης βουλευτής υποστήριξε πως ποτέ δεν υιοθέτησε ακραίες συμπεριφορές και πως ο ίδιος και η οικογένειά του προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ. «Στέκομαι όρθιος με ψυχοφάρμακα, ο Ανδρέας Παπανδρέου με έκανε εθνικιστή, είναι κακό; Η Ελλάδα στους Έλληνες έλεγε», ανέφερε ο βουλευτής και ζήτησε ψήφο κατά συνείδηση.

&

«Το κεφάλι σου ψηλά», του φώναξε στο τέλος της «απολογίας» του ο Μαρίνος Ουζουνίδης από τους ΑΝΕΛ, ενώ Ραχήλ Μακρή και Παύλος Χαϊκάλης τον χειροκρότησαν.

Ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος στην ομιλία του παραδέχθηκε πως υπήρχε εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής και πως μετά τη δολοφονία Φύσσα σκέφθηκε να ανεξαρτητοποιηθεί. «Είχε κρυφή ατζέντα η ηγεσία της Χρυσής Αυγής», είπε και πρόσθεσε πως δεν έχει καμία σχέση με τις εγκληματικές ενέργειες και δράσεις του κόμματος που μέχρι πρότινος ανήκε.

«Παρακολουθούσα μια σειρά από εγκληματικές ενέργειες, όπως οι περισσότεροι πολίτες, αλλά δεν είχα τη δυνατότητα να τους σταματήσω, θα μπορούσα να έχω διαφοροποιηθεί νωρίτερα, το κατανοώ και ήταν λάθος, αλλά αντιλαμβάνεστε τις δυσκολίες μιας τέτοιας απόφασης, μετά την δολοφονία άρχισα να σκέφτομαι σοβαρά την ανεξαρτητοποίησή μου καθώς το πατριωτικό μου ήθος δεν μου επιτρέπει τέτοιες πρακτικές», είπε και αποκάλυψε πως με εντολή του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου υπήρξε ξυλοδαρμός στελέχους του κόμματος που αποχώρησε. «Γνωρίζω ότι ο πρόεδρος θα έστρεφε ενέργειες ξυλοδαρμού εναντίον μου και εναντίον της οικογένειας μου», ανέφερε. Την ώρα της ομιλίας του η Ελένη Ζαρούλια κουνούσε χαρτονομίσματα των 30 ευρώ, σαν τα 30 αργύρια του προδότη, ενώ ο Ηλίας Κασιδιάρης στο τέλος του φώναξε ειρωνικά «μπράβο-μπράβο».

Ακολουθεί αναλυτικά ο διάλογος:

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Πάρε λεφτά, Αλεξόπουλε!
(Κωδωνοκρουσίες)
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ: Πάρε λεφτά!
ΗΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ: Πάρε λεφτά, Αλεξόπουλε!
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΥΚΟΥΤΣΗΣ: Πάρε λεφτά, Αλεξόπουλε!
(Κωδωνοκρουσίες)
ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ: Να ανοιχτούν οι λογαριασμοί μας. Δεν έχω πρόβλημα.

germe-vouliB

Αμετανόητοι εμφανίστηκαν ο προφυλακισμένος Γιώργος Γερμενής και ο Νίκος Μίχος. Ο «Καιάδας» της Χρυσής Αυγής τα έβαλε με όλους και με όλα, επιτέθηκε στον παριστάμενο υπουργό Δικαιοσύνης, ρωτώντας τον αν κοιμάται ήσυχος τα βράδια, ενώ έκλεισε με μια «απειλή» προς τον Χαράλαμπο Αθανασίου, λέγοντας πως τον Ιούλιο που κλείνει το 6μηνό της προφυλάκισής του θα παραμείνω καλό παιδί και θα τον θυμάται. «Θα σας θυμάμαι καλά! Όπως θα σας θυμούνται και τα μέλη της οικογένειάς μου» είπε προς τον υπουργό Δικαιοσύνης και πρόσθεσε: «Να δω τι θα κάνετε και στις εκλογές όταν ο ελληνικός λαός εμένα θα με ξαναστείλει εδώ (σ.σ. στην Βουλή) και εσάς στον κάλαθο τον αχρήστων».

germenis-vouliA

Ο Γιώργος Γερμενής μίλησε για πολιτική δίωξη, ισχυρίστηκε ότι τους τιμωρεί το σύστημα και πρόσθεσε: «Σας πετάξαμε το γάντι με το βίντεο Μπαλτάκου να βγείτε μπροστά με 10 μονάδες και εσείς ασχοληθήκατε με το αν η κάμερα ήταν στο πέτο του Κασιδιάρη ή όχι, αν ο Μπαλτάκος είναι ακροδεξιός κ.α. Μα καλά κανένας τυχαίος είναι ο Μπαλτάκος; Αυτά που έλεγε και έκανε είναι εις γνώση του πρωθυπουργού, τα θάψατε, γιατί δεν απαιτήσατε να έρθει ο Σαμαράς για εξηγήσεις, δεν θέλετε να γίνεται κυβέρνηση; Θέλετε να επιβεβαιώσετε τον Γλέζο που είπε ότι δεν είστε έτοιμοι να κυβερνήσετε;»

Περήφανος για την έως τώρα δράση του εμφανίστηκε ο Νίκος Μίχος που δήλωσε ότι θα συνεχίσει μέχρι τέλους τον αγώνα.

Η ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας τους βρίσκεται σε εξέλιξη.

By