Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Με ενστάσεις ξεκίνησε ο διάλογος του Αδ. Γεωργιάδη με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Με ελπίδες για λύση από το υπουργείο Υγείας αλλά με «μικρό καλάθι» από την πλευρά των γιατρών άρχισε ο διάλογος για την αναμόρφωση του ΕΟΠΥΥ

georgiadis-adonis-5-660_1
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, που είδε το απόγευμα τους εκπροσώπους του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και της ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ, είπε μετά το τέλος της συνάντησης ότι υπάρχουν διαφωνίες που θα πρέπει να λυθούν και πρόσθεσε: «Καμιά φορά μπορεί και οι δικές μου δηλώσεις να έχουν δυναμιτίσει το κλίμα άθελά μου, γιατί σέβομαι τους γιατρούς, τους τιμώ, πιστεύω ότι έχουν προσφέρει πάρα πολλά, όλα αυτά τα χρόνια».

Δεν θέλουμε να νομίζουν ότι η κυβέρνηση θέλει να νομοθετήσει κάτι μόνο και μόνο για να τους απαξιώσει δήλωσε και τόνισε πως η μεταρρύθμιση δεν μπορεί να καθυστερήσει. «Εμείς θέλουμε μέχρι το τέλος Ιανουαρίου τα Πολυϊατρεία να έχουν ανοίξει και να λειτουργούν με το νέο καθεστώς» είπε ο υπουργός Υγείας.

Στην πρώτη αυτή συνάντηση συναποφασίσθηκε να οριστεί μία τεχνική επιτροπή για να εξετάσει τις λεπτομέρειες δύο διαφορετικών εκδοχών που μπήκαν στο τραπέζι του διαλόγου. Πάντως ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε, ενώπιον όλων, ότι «οι θεμελιώδεις αρχές της μεταρρυθμίσεως έχουν αποφασιστεί. Και αυτό που συζητάμε είναι για τον οδικό χάρτη, το χρονοδιάγραμμα και τις λεπτομέρειες».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By