Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Με καλά και κακά διαστήματα η Εθνική ηττήθηκε 68-66 από την Κροατία…

Ήττα με 68-66 από την Κροατία για την Εθνική μας ομάδα μπάσκετ στο τελευταίο παιχνίδι της επί γαλλικού εδάφους, στο Πο.

kaimakoglou_elladaΠαρουσιάζοντας αρκετά καλά και άλλα τόσα κακά διαστήματα απόδοσης, η Εθνική ηττήθηκε από την Κροατία, ελπίζουμε όμως να είναι καλύτερη όταν θα τα ξαναπεί με την ίδια ομάδα στις 3 Σεπτεμβρίου στο Μουντομπάσκετ.

Καλύτερο διάστημα το τρίτο δεκάλεπτο, με επί μέρους σκορ 19-11. Βελτιωμένη κάπως η εικόνα στα ριμπάουντ, μαχητικό πνεύμα και πάλι από τους διεθνείς, αλλά ελλιπής ξανά η βοήθεια στον Μπουρούση στους ψηλούς, ενώ στοίχισαν κάποια «νεκρά» κομμάτια του παιχνιδιού. Έστω κι έτσι, μπορούσε να πάρει τη νίκη στο τέλος, αλλά το τρίποντο του Βασιλειάδη στην εκπνοή ήταν άστοχο.

Η ελληνική αποστολή επιστρέφει το απόγευμα της Δευτέρας στη βάση της και το επόμενο τουρνουά είναι αυτό του Κάουνας, 16-18 Αυγούστου, απέναντι σε Σλοβενία, Λιθουανία και Νέα Ζηλανδία.

Μάντζαρης, Ζήσης, Παπανικολάου, Καϊμακόγλου και Μπουρούσης ξεκίνησαν το ματς για την Ελλάδα και Λαφαγέτ, Μπογκντάνοβιτς, Ρούντεζ, Σάριτς και Τόμιτς για την Κροατία. Με δύο έμμεσα τρίποντα του Μπογκντάνοβιτς και ισάριθμα κανονικά του Ρούντεζ, η ομάδα του Ρέπεσα έφτασε γρήγορα σε διψήφια διαφορά (3-13) απέναντι σε μια προβληματική επιθετικά κι ευάλωτη αμυντικά Εθνική. Η είσοδος του Αντετοκούνμπο βελτίωσε την εικόνα στο δεύτερο μισό της πρώτης περιόδου, καθώς ο 19χρονος άσος μαζί με τον Παπανικολάου ηγήθηκαν της αντεπίθεσης που «μάζεψε» τη διαφορά στους τρεις (17-20).

Με απρόσμενο πρωταγωνιστή τον Χεζόνια η «χρβάτσκα» ξέφυγε ξανά με οκτώ (17-25) φορτώνοντας και νωρίς με τρία φάουλ τον Παπανικολάου, ενώ έφτασαν και στο +9 (21-30), την ώρα που ο Ζήσης χρεωνόταν επίσης με τρίτο φάουλ και ο Μπουρούσης αποχωρούσε με πρόβλημα στο γόνατο. Πάντως ο Βασιλειάδης έδωσε λύσεις με μακρινά σουτ και το ημίχρονο έκλεισε με την Ελλάδα στο -5 (31-36).

Με Μάντζαρη, Βασιλειάδη, Αντετοκούνμπο, Καϊμακόγλου και Μπουρούση (που τελικά δεν είχε κάτι σοβαρό) άρχισε το δεύτερο ημίχρονο η Εθνική. Παίζοντας πολύ αποτελεσματική άμυνα και βρίσκοντας λύσεις στην επίθεση από Καϊμακόγλου, Βασιλειάδη και Μπουρούση, πέρασε για πρώτη φορά μπροστά με τρίποντο του τελευταίου, 41-39, ενώ παρά τις αλλαγές του Φώτη Κατσικάρη κατάφερε να κλείσει το δεκάλεπτο με προβάδισμα, 50-47.

Η τέταρτη περίοδος άρχισε άσχημα για την ελληνική ομάδα. Ούκιτς και Σάριτς οδήγησαν την Κροατία σε ένα 12-0 (50-59), ενώ η Εθνική χρειάστηκε τριάμισι λεπτά για να σκοράρει. Οι διεθνείς πάντως δεν κατέθεσαν τα όπλα και με ένα σερί 9-0 σε δυόμισι λεπτά ισοφάρισε σε 64-64, 1:10 πριν το τέλος. Ο Τόμιτς και ο Μπογκντάνοβιτς με 4/4 βολές, με τον Μπουρούση να αστοχεί στο… ενδιάμεσο, έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της Κροατίας. Ένα ανόητο φάουλ στον Σλούκα κι ένα λάθος του Λαφαγέτ επέτρεψαν στην Εθνική να διεκδικήσει τη νίκη, αλλά το τρίποντο του Βασιλειάδη στην εκπνοή δεν βρήκε στόχο.

Δεκάλεπτα: 17-20, 31-36, 50-47, 66-68.

Ελλάδα (Κατσικάρης): Μπουρούσης 9, Ζήσης 9, Βασιλειάδης 9, Γλυνιαδάκης, Παπανικολάου 11, Σλούκας 4, Καϊμακόγλου 9, Γιάνκοβιτς 2, Βουγιούκας 2, Μάντζαρης 3, Αθηναίου, Αντετοκούνμπο 8.

Κροατία (Ρέπεσα): Τόμιτς 4, Άντριτς, Μπογκντάνοβιτς 10, Σάριτς 14, Ρούντεζ 9, Ούκιτς 7, Μάρκοτα 10, Λαφαγέτ 4, Μπίλαν, Χεζόνια 10, Μπάμπιτς.

 

By