Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Με κείμενο κάνει την επανεμφάνισή της η Πόλα Ρούπα

Στέλνει μήνυμα στον Νίκο Μαζιώτη

maziotis

Με κείμενο που άφησε σε αντίγραφα έξω από το Πολυτεχνείο, όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση αντιεξουσιαστών, έκανε την επανεμφάνισή της η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα.

Στο κείμενο, στέλνει μήνυμα στον Μαζιώτη σε προσωπικό τόνο, δίνοντας του κουράγιο. Aναφέρει χαρακτηριστικά: «Νίκο, ξέρω πως τη δύναμη την έχεις. Εμείς, όπως έχουμε πει και στα αμφιθέατρα, απλά αλλάζουμε σημεία αγώνα. Όμως ο αγώνας μας είναι ο ίδιος όπου και να βρισκόμαστε, είτε μέσα είτε έξω από τη φυλακή. Και όσες σφαίρες και να μας ρίξουν, εμάς δεν θα μας νικήσουν. Ο Επαναστατικός Αγώνας δεν θα πεθάνει ποτέ«.

«Ο σύντροφος Νίκος Μαζιώτης στα μάτια μας δεν είναι “ένας πληγωμένος σύντροφος που μπήκε φυλακή”, αλλά ένας επαναστάτης που έδωσε μια ηρωική μάχη ενάντια σε δεκάδες ένοπλους φρουρούς του καθεστώτος και που δεν τον λυγίζουν ούτε οι σφαίρες ούτε οι φυλακές» προσθέτει.

Όσον αφορά στον Επαναστατικό Αγώνα, η Πόλα Ρούπα τονίζει ότι «πέρασε δια πυρός και σιδήρου και συνεχίζει να είναι ζωντανός παρά τα χτυπήματα που έχει δεχτεί«.

Ανάμεσα σε άλλα υπογραμμίζει ότι :«Tο να καταφέρνεις να χτυπάς νευραλγικά κέντρα του καθεστώτος είναι μια πρόκληση για τους ένοπλους αγωνιστές. Και αυτή την πρόκληση πάντα την ακολουθούσαμε στον Επαναστατικό Αγώνα, στοχεύοντας σε όσο το δυνατό υψηλότερους στην ιεραρχία του συστήματος πολιτικά και οικονομικά στόχους. Και πεποίθησή μου είναι πως η περαιτέρω ενδυνάμωση του Επαναστατικού Αγώνα θα καταφέρει ακόμα πιο κεντρικά και ουσιαστικά χτυπήματα στο καθεστώς απ” ότι έχει ως τώρα καταφέρει και θα επιφέρει μεγάλα πλήγματα στην λειτουργία του«.

Επιπλέον, αναφέρεται στη σύλληψη του Αντώνη Σταμπούλου και στην πορεία του Επαναστατικού Αγώνα τα τελευταία δέκα χρόνια.

Ολόκληρο το κείμενό της είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα indymedia.

By