Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Με κυβερνητικό αεροσκάφος θα μεταφερθεί 15χρονος ασθενής στη Γερμανία

Απαιτούνται ειδικές συνθήκες αποσυμπίεσης κατά τη διάρκεια της πτήσης.

aeroskafosΜε απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ο δεκαπεντάχρονος Μανώλης Βογιατζής θα μεταφερθεί στο Αννόβερο της Γερμανίας με το κυβερνητικό αεροσκάφος, που διαθέτει ειδικές συνθήκες αποσυμπίεσης.

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, δήλωσε σήμερα πως λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της υγείας του δεκαπεντάχρονου Μανώλη θα πραγματοποιηθούν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να μεταφερθεί και να νοσηλευτεί στη Γερμανία. Συγκεκριμένα ο κ. Λυκουρέντζος είπε, «ο δεκαπεντάχρονος Μανώλης Βογιατζής θα μεταφερθεί σε ειδική και εξειδικευμένη μονάδα νοσηλείας στο International Neuroscience Institute στο Αννόβερο της Γερμανίας, όπου θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Πάσχει από σηραγγώδες αγγείωμα στελέχους εγκεφάλου, πάθηση η οποία δεν δύναται, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, να αντιμετωπιστεί σε ελληνικό νοσοκομείο.»

Η μεταφορά του δεκαπεντάχρονου Μανώλη απαιτεί ειδικές συνθήκες αποσυμπίεσης κατά τη διάρκεια της πτήσης. Γι’ αυτό το λόγο και θα πραγματοποιηθεί από το κυβερνητικό αεροσκάφος.

 

By