Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Με πειθαρχικό έλεγχο απειλεί του εκπαιδευτικούς ο Σ. Κεδίκογλου

Για παράταση της σχολικής χρονιάς με εξαίρεση την Γ” Λυκειού, έκανε λόγο ο υφυπουργός Παιδείας

kedikoglouA

Το μέτωπο της κυβέρνησης με τους εκπαιδευτικούς καλά κρατεί, με τον Συμεών Κεδίκογλου να επιτίθεται εκ νέου στην ηγεσία της ΟΛΜΕ,μιλώντς το πρωί της Τετάρτης στην τηλεόραση του Mega, με αφορμή τις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει οι λειτουργοί μέσης εκπαίδευσης μέχρι την Παρασκευή.

Ο υφυπουργός Παιδείας, αφού έκανε έντονη κριτική απέναντι στη στάση που κρατούν οι εκπαιδευτικοί, συμπλήρωσε πως τα παιδιά πρέπει να είναι απερίσπαστα και να σκέφτονται μόνο τα μαθήματά τους..

O κ. Κεδίκογλου διευκρίνισε πάντως ότι θα κινηθεί πειθαρχικός έλεγχος, αν οι εκπαιδευτικοί δεν παραστούν στα σχολεία μετά τη λήξη της στάσης εργασίας.

Εξάλλου, απέρριψε τις αιτιάσεις της ΟΛΜΕ ότι οι χαμένες ώρες λόγω καταλήψεων έχουν καλυφθεί με εσωτερικές διαδικασίες. «Δεν έχουν καλυφθεί τα κενά ποτέ, μην κοροΐδευόμαστε τώρα», είπε.

Τέλος, ο υφυπουργός Παιδείας ανέφερε πως στα σχολεία που έγιναν πάνω από τρεις μέρες κατάληψη, αν απαιτηθεί, θα υπάρξει παράταση της σχολικής χρονιάς για την κάλυψη των μαθημάτων -για όλες της τάξεις πλην της Γ” λυκείου.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα λήγουν πρόωρα οι διακοπές του Πάσχα για τους μαθητές 525 γυμνασίων και λυκείων, ώστε να αναπληρωθούν οι χαμένες ώρες διδασκαλίας.

Συγκεκριμένα, σήμερα επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές 260 σχολείων, την Πέμπτη ανοίγουν 125 σχολεία και την Παρασκευή 140.

By